Αθήνα

 

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

230131115515
Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας τα γύρισε: Παραμένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Μανώλης Σφακιανάκης!

Μετά τον πρωτοφανή σάλο που ξέσπασε με την "καρατόμηση" του επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφαση

Μετά τον πρωτοφανή σάλο που ξέσπασε με την “καρατόμηση” του επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφαση να τον υποβαθμίσει.

[adsense]

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να παρέμβει επί του θέματος μετά τον ορυμαγδό αρνητικών σχολίων για την κυβέρνηση και την Αστυνομία. Έτσι, λοιπόν έδωσε εντολή να παραμείνει στο πόστο του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ανακληθεί η μετάθεσή του Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Μάλιστα, εκδόθηκε και σχετικό σήμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η μεταθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται.

Βέβαια, όλα αυτά εκθέτουν την κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., κυρίως όμως τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, ο οποίος το πρωί  από το βήμα της Βουλής απαξίωσε πλήρως το έργο του Σφακιανάκη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χαρακτήριζοντάς τον «δημοσιοσχετίστα, που βγαίνει στις τηλεοράσεις» και λέγοντας χαρακτηριστικά πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αξιοποιούνται στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες και όχι «εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις».

Το χρονικό της καρατόμησης του Μανώλη Σφακιανάκη

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, χθες το βράδυ, ο κ. Σφακιανάκης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. μετακινείται στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για καρατόμηση του ανθρώπου έστησε την Δ/νση αυτή από το μηδέν, του οποίου η προσφορά έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης με το έργο του και την σταδιοδρομία του ανέδειξε τα τελευταία 20 χρόνια αυτή την Υπηρεσία, για αυτό και η εν λόγω κίνηση προκάλεσε μεγάλες απορίες… Ωστόσο φαίνεται οτι υπήρξε εμπλοκή μιας και ο κ. Σφακιανάκης φερόταν εξοργισμένος από την απόφαση και την μεθόδευση αυτή και είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η μετακίνηση.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «ξήλωσε» τον Μανώλη Σφακιανάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του thecaller.gr, η απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε ως τμήμα, στη συνέχεια έγινε υποδιεύθυνση και μετά Διεύθυνση, κάθε φορά που ο –ομολογουμένως πολύ ικανός- κ. Σφακιανάκης έπαιρνε την αντίστοιχη προαγωγή.
Αυτή τη στιγμή, ο κ. Σφακιανάκης βρίσκεται στον βαθμό του Υποστρατήγου και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται πλέον η παραμονή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, μετά από 20 χρόνια όπου υπηρέτησε στην εν λόγω θέση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Εκδοχή νο. 2: Δεν είχε προσβάσεις στο σύστημα Τσίπρα – Καμμένου

Μια άλλη εκδοχή ωστόσο που αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο thecaller.gr –σε συνδυασμό με την πρώτη-, είναι ότι ο κ. Σφακιανάκης δεν είχε αρκετές προσβάσεις στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και μπορεί ο κ. Τσίπρας να είχε χαρακτηρίσει τον κ. Σφακιανάκη ‘’βιτρίνα’’ για το ποιο θα έπρεπε να είναι το έργο της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι προσβάσεις του Υποστρατήγου στο κυβερνητικό σύστημα ήταν περιορισμένες.

Καραμανλικοί και παλαιοπασόκοι ‘’λύνουν και δένουν’’ στην ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, κουμάντο στην αστυνομία φαίνεται πως κάνουν συγκεκριμένες ομάδες με σύνδεση στο πρώην ‘’βαθύ’’ ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των καραμανλικών της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τοποθέτησε αναπληρωτή γενικό γραμματέα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον Τζανέτο Φιλιππάκο.

Ξήλωσαν όποιον δεν τους άρεσε!

Στις αστυνομικές κρίσεις, η κυβέρνηση φρόντισε να ‘’ξεφορτωθεί’’ αστυνομικούς χωρίς διασυνδέσεις στο νέο σύστημα που έχει διαμορφωθεί. Ετσι, αποστατεύτηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής, Σταύρος Σταυρόπουλος, πρώην επικεφαλής των ‘’Αδιάφθορων’’ του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, τον οποίον είχαν υπερασπιστεί τόσο ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, όσο και σχεδόν όλη η αντιπολίτευση. Παράλληλα, αποστρατεύθηκε ο πρώην διοικητής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων, Ευθύμιος Χρυσανθάκης, με θητεία πάνω από 20 χρόνια στην Αντιτρομοκρατική και συμμετοχή στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

[adsense]

Ιγνατίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδιωξε τον Σφακιανάκη για να ελέγξει το Διαδίκτυο!

Εξοργισμένος από την απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος υποστηρίσει ότι η εκπαραθύρωση του ίσωες οφείλεται σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα Διαδικτυακά ΜΜΕ.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του:

Αν αληθεύει η είδηση ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης, απομακρύνθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεωρώ ότι τα όρια που έχει μια
κοινωνία απέναντι στο άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας, μόλις παραβιάστηκαν.

Και λέω «εάν αληθεύει η είδηση» διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Σφακιανάκη που έχει εργαστεί με μνημειώδη προσήλωση, συνέπεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα χρόνια, απομακρύνεται από ένα καίριο πόστο, σαν αυτό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Και γράφω αυτές τις γραμμές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα που δεν διανοείται να αντικαταστεί ότι καλύτερο διαθέτει από ένα τόσο νευραλγικό πόστο. Μια χώρα που δεν υποκύπτει ποτέ σε κομματικές πιέσεις, όταν διακυβεύεται η ασφάλεια της σε οποιονδήποτε τομέα. Μια χώρα που αξιοποιεί διαχρονικά το βαρύ πυροβολικό της και δεν το βάζει σε αποστρατεία για να ικανοποιήσει τις εκάστοτε κομματικές ορέξεις.
Αν ο κ. Σφακιανάκης πράγματι έχει απομακρυνθεί από την θέση του,θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι “σύντροφοι” του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο. Και ο λόγος αυτός -εάν υπάρχει- θα πρέπει να είναι απολύτως πειστικός διότι σε αντίθετη περίπτωση απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα που παρέλαβαν πριν από ένα χρόνο, στην απόλυτη παρακμή. Εκτός και αν οι κύριοι της κυβέρνησης, μετά το τηλεοπτικό τοπίο που σκοπεύουν να αλώσουν, επιθυμούν οργανωμένα και την άλωση του διαδικτύου.

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Μανώλης και οι συνεργάτες του έσωσαν πολλά παιδιά από αυτοκτονίες, σταμάτησαν εκβιασμούς και έβαλαν μία τάξη στο Διαδίκτυο.

Το ΠΑΣΟΚ «τα χώνει» στην κυβέρνηση: «Εχθρός του Διαδικτύου ο Σφακιανάκης…;»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την απροσδόκητη«καρατόμηση» του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο ευθέως για σκοπιμότητες εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Αναρωτιόμαστε αν οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας την ΕΛ.ΑΣ. τον επόμενο «εχθρό»» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

[adsense]

Συγκεκριμένα, από τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι «είναι προφανές ότι η καρατόμηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπαγορεύτηκε από την Κυβέρνηση για λόγους σκοπιμότητας. Η δε τοποθέτησή του σε άσχετη με το επί εικοσαετίας και πλέον αντικείμενο του θέση, ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόνοια περί ισχυρής σκοπιμότητας για τη μετακίνησή του».

«Αναρωτιόμαστε αν οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τον επόμενο «εχθρό», αναφέρουν από το Κίνημα.

«Καλούμε άμεσα τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη νέα Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποκαταστήσουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και να μην παίζουν ἐν οὐ παικτοῖς», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

screenshot 9

31/01/2023 | 15:44

Η προσωπική εξομολόγηση της Έλενα Χριστοπούλου για το γεγονός ότι δεν έκανε παιδιά – «Ο σύντροφος μου είναι φούρναρης»

31/01/2023 | 15:28

Μήνυση σε βάρος γνωστού τράπερ για παράβιαση προσωπικών δεδομένων

31/01/2023 | 15:21

Χρήστος Λούλης: Θέλω την προσοχή, θέλω καποιος να με προσέξει όταν μπαίνω κάπου
230123082248

31/01/2023 | 15:18

Μητσοτάκης: «Κάποιες εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα»

31/01/2023 | 15:04

Βίκυ Παγιατάκη: Η απάντηση στην Άση Μπήλιου και τα «καρφιά» της για τους άλλους αστρολόγους

31/01/2023 | 15:03

Λάρισα: Αυτοκίνητο προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού μετά από τροχαίο

31/01/2023 | 14:49

Κατερινόπουλος για την υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛΑΣ: Nα προσέχει μη βρεθεί σε κανένα χαντάκι αυτός που μίλησε

31/01/2023 | 14:44

Καιρός – Καλλιάνος: «Μούφα ολκής ο χιονιάς στην Αττική – Στους 15 βαθμούς η θερμοκρασία τα μεσημέρια»

31/01/2023 | 14:31

Μάνος Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: «Η κατηγορούμενη από τον Κορυδαλλό ρωτούσε τι κάνω, αντί να ψάχνει από τι πέθαναν τα παιδιά μας»

31/01/2023 | 14:31

ΕΥΠ: Με απόφαση Μητσοτάκη ορίστηκαν οι δύο νέοι υποδιοικητές

31/01/2023 | 14:23

Απίστευτο περιστατικό στο Χαλάνδρι: Διαρρήκτες παραβίασαν σπίτι αλλά… ξέχασαν πίσω το όπλο τους

31/01/2023 | 14:17

Τσίπρας για Ανδρουλάκη: Είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού
230131141324

31/01/2023 | 14:13

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού ο Αλέξανδρος Σαμόλης

31/01/2023 | 14:03

Χατζηδάκης: Καταβολή 100 ευρώ αναδρομικά στους συνταξιούχους για κάθε μήνα που καθυστερεί η επικουρική σύνταξη

31/01/2023 | 13:56

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
Θεοδωρικάκος: Ο απερχόμενος διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ δεν με ενημέρωνε ούτε στοιχειωδώς
tsipras
«Βόμβα» Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή! Πλην αυτής για το κόμμα Κασιδιάρη
230130121321
Μητσοτάκης: Κάλεσμα σε Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα – «Σε δυναμική πορεία και τροχιά υψηλής ανάπτυξης η ελληνική οικονομία»
tsipras5
Τσίπρας για Ανδρουλάκη: Είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού
adonis georgiadis pic
Άδωνις Γεωργιάδης: «Αυτή την στιγμή, δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass»
Μαύρος: Η ΝΔ έχει ασφάλεια νίκης- Ένα ποσοστό πάνω από 30% θα ήταν νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ