Αθήνα

29 oC

σποραδικές νεφώσεις

Παραιτήθηκε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, μετά τις καταγγελίες για τη σίτιση προσφύγων!

Παραιτήθηκε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, μετά τις καταγγελίες για τη σίτιση προσφύγων!

Την παραίτηση του από μέλος της Ν.Ε Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλε ο Δημήτρης Τάπας μετά τις καταγγελίες της βουλευτού του κόμματος του νομού Αφροδίτης Σταμπουλή για σκάνδαλο σε διαγωνισμό για τη σίτιση μεταναστών.

«Σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και από αναπληρωτής Συντονιστής της. Προβαίνω σ΄ αυτή την ενέργεια για λόγους κομματικής και προσωπικής ευθιξίας» σημειώνει στην επιστολή του ο Δημήτρης Τάπας και κάνει λόγο για «ανήκουστες και ψευδείς διαδόσεις» αναφορικά με όσα γράφτηκαν  σε βάρος του, σύμφωνα με την «Αυγή».

Η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, σε συνέντευξή της, σχολιάζοντας τις αναφορές του τοπικού Τύπου για  την υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις περιοχή, είχε μιλήσει για ηθικό ασυμβίβαστο αφού η κόρη του έχει αναλάβει υπεύθυνη του κέντρου.

Υπάρχει «τεράστιο ηθικό θέμα, ότι η Συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα που θα φέρνει ο πατέρας της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα αν κάτι δεν είναι όπως πρέπει», είχε τονίσει σε παρέμβασή της η Αφροδίτη Σταμπουλή.

Το θέμα έλαβε μεγάλες πολιτικές διαστάσεις και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για "κονόμα των κολλητών της εξουσίας" (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Send this to a friend