Αθήνα

17 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μάγια Τσόκλη: Ο γάμος του μπαμπά της με την αδερφή της μητέρας της – «Είναι από τα ζευγάρια που ζηλεύεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Γερουλάνος: «Ο Δήμος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Δείτε επίσης

Αναδρομικά: «Βγήκε» η ημερομηνία πληρωμής των συνταξιούχων – Το ανακοίνωσε ο Βρούτσης (ΒΙΝΤΕΟ)
GNTM: Οργισμένος ο Σπύρος Πώρος – «Ανήθικο να γδύνεις και να ταπεινώνεις 18χρονα παιδιά… »

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο  Αθηναίων ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε: «Είναι αστείο να ανταποκρίνεται ο Δήμος μετά από 7 μήνες και να φέρνει 6 σημεία τα οποία θα έπρεπε να τα έχουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κύριε Δήμαρχε, πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι το επίκεντρο της πανδημίας στην Ελλάδα; Ότι εδώ είναι η γεωγραφική περιοχή που θα υποστεί το χειρότερο πλήγμα και σε επίπεδο υγείας και σε επίπεδο οικονομίας;».

Την ίδια ώρα πρότεινε 6 πρωτοβουλίες  που πρέπει να πάρει ο Δήμος ο οποίος θα πρέπει να ζητήσει από το κράτος να τις χρηματοδοτήσει.

Ολόκληρη η ομιλία του Παύλου Γερουλάνου

Στις 24 Φεβρουαρίου σας είπαμε πως έρχεται η πανδημία στην Ελλάδα και πρέπει να προετοιμαστούμε.

Μέλη της παράταξης του Δημάρχου γέλασαν.

Στις 9 Μαρτίου μας καλέσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μας ενημερώσει ο Αντιδήμαρχος υγείας για τα μέτρα σας απέναντι στον κορονοϊό.

Μας είπατε να πλένουμε τα χέρια μας συχνά.

Πέντε μέρες μετά είχαμε lockdown.

Καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Στις 11 Μαΐου ζητήσαμε εκ νέου ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της από τον Δήμο έστω με την συνδρομή της κυβέρνησης.

Και τότε μας απαντήσατε ότι κάνουμε ό,τι μας πει η κυβέρνηση.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, η πόλη ήταν πια στο επίκεντρο της πανδημίας και τότε σας ζητήσαμε για πολλοστή φορά την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για τον Δήμο σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος.

Ανταποκριθήκατε με την ημερήσια διάταξη της 14ης Σεπτεμβρίου της οποίας τα θέματα ήταν μόνο τάφοι και θέσεις παρκαρίσματος.

Καμία αναφορά στον κορονοϊό.  Λες και δεν υπήρχε στην πόλη.

Όταν είδαμε και αποείδαμε ως παράταξη ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι βρεθήκατε με τον κ. Κικίλια.

Αν το ξέραμε ότι αυτό θα έκανε την διαφορά θα είχαμε ζητήσει ραντεβού από τον Φεβρουάριο και θα είχαμε γλιτώσει 7 μήνες έλλειψη προετοιμασίας.

Είναι αστείο να ανταποκρίνεται ο Δήμος μετά από 7 μήνες και να φέρνει 6 σημεία τα οποία θα έπρεπε να τα έχουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Κύριε Δήμαρχε, πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι το επίκεντρο της πανδημίας στην Ελλάδα;

Ότι εδώ είναι η γεωγραφική περιοχή που θα υποστεί το χειρότερο πλήγμα και σε επίπεδο υγείας και σε επίπεδο οικονομίας;

Και ότι εδώ είναι ο γεωγραφικός χώρος που η κυβέρνηση μπορεί να επενδύσει για να φρενάρει αυτό που συμβαίνει;

Τα σχολεία μας θα είναι τα πρώτα σημεία που μπορούμε να προλάβουμε τα χειρότερα αν υπάρχουν καθημερινές θερμομετρήσεις.

Οι δάσκαλοι, οι υπάλληλοι των δημοτικών ιατρείων και οι υπάλληλοι του Δήμου, ειδικά στην καθαριότητα, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και άρα, εδώ πρέπει να επενδύσει το κεντρικό κράτος.

Εδώ είναι οι χώροι φιλοξενίας και οι καταυλισμοί.

Εδώ είναι που θα μπλέξει η γρίπη με τον κορονοϊό και δεν μπορείτε να περιμένετε από μια οικογένεια να δίνει εκατοντάδες ευρώ το μήνα για να ξέρει ποιο είναι ποιο;

Με μια ολοκληρωμένη συνεργασία μπορεί το κράτος και ο Δήμος να φρενάρει τον κορονοϊό και εσείς το μόνο που έχετε να πείτε είναι 6 ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και μήνες;

Είναι κρίσιμη αυτή η ώρα κ. Δήμαρχε.

Πάρτε πρωτοβουλίες και ζητήστε από το κράτος να τις χρηματοδοτήσει.

Για παράδειγμα:
1. Συνεχόμενες εξετάσεις στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία του Δήμου. Εκεί θα εμφανιστεί πρώτα.

2. Θερμομέτρηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών πριν μπουν στο σχολείο.

3. Ενεργοποιήστε τα δημοτικά ιατρεία ώστε να μπορούν οι δημότες και ειδικά τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης να υποβάλλονται σε τεστ covid για να μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους χωρίς φόβο και χωρίς κόστος στις οικογένειες.

4. Δημιουργήστε γραμμή βοήθειας για να κατευθύνει τους γονείς που το παιδί τους παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης και δεν ξέρουν αν έχει κολλήσει covid.

5. Φροντίστε για τον εμβολιασμό μέσα στον επόμενο μήνα όλων των δημοτικών υπαλλήλων (ειδικά όσων έρχονται σε επαφή με το κοινό) για την εποχική γρίπη καθώς και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων στον Δήμο.

6. Υποστηρίξτε ψυχολογικά ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι λόγω της πανδημίας έχουν χάσει τις Λέσχες Φιλίας καθώς και τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις δράσεις που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος για να προηγηθεί του κεντρικού κράτους και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, εμείς επιμένουμε ότι τα μέτρα δεν μπορεί να είναι αποσπασματικά και έστω και τώρα σας καλούμε να συγκροτήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης τόσο της πανδημίας όσο και της οικονομικής κρίσης που αναμένεται να ακολουθήσει.

Έστω και σε αυτή την ύστατη ώρα πρέπει να δούμε πιο σοβαρά τα πράγματα πέρα από τα 6 σημεία στα οποία αναφερθήκατε που προφανώς δεν διαφωνούμε, αλλά δεν είναι κοντά σε αυτό που χρειάζεται η Αθήνα για να αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

GNTM: Οργισμένος ο Σπύρος Πώρος – «Ανήθικο να γδύνεις και να ταπεινώνεις 18χρονα παιδιά… »

Κορονοϊός: Ανατροπή – Αρνητικά τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»

Νίκος Τσιλιπουνιδάκης: Δύσκολες ώρες για τον δημοσιογράφο – Στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά

Κορονοϊός: Δεν θέλει νέα μέτρα η κυβέρνηση, αλλά προετοιμάζεται για τα… χειρότερα – Η ανησυχία για Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το “μοντέλο Κοζάνης” για τα τοπικά lockdown
Κοντονής: Προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του Παππά- Άθλιο το πρωτοσέλιδο της Αυγής
Συναγερμός με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Αρκουμανέα
Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα για Νέο Πτωχευτικό Κώδικα: Είστε πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε από τη ζωή σας
Αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ – Τουρκίας ζήτησε η Ελλάδα
Ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα