Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο Γερουλάνος ξεκαθαρίζει: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσω για τον Δήμο της Αθήνας

Για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων στις επόμενες εκλογές, μίλησε σε συνέντευξή του, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι δεν έχει λάβει επίσημη πρόταση από το ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι τις όποιες αποφάσεις του θα τις πάρει τις επόμενες ημέρες.

Εκείνο που προέχει, επισήμανε, είναι να αντιληφθεί η Κεντρική Διοίκηση ότι δεν μπορεί να κρατά στα χέρια της όλες τις εξουσίες γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας ενδιαφέρων χώρος στον οποίο μπορεί να κτιστούν ουσιαστικοί δημοκρατικοί θεσμοί που θα δημιουργήσουν την αίσθηση στον πολίτη ότι μπορεί να συμμετάσχει σε αυτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ερωτηθείς για το εάν στην προσπάθειά του, εφόσον το αποφασίσει, θα συμμετάσχει σε ένα διάλογο και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι πάνω σε ποια βάση θα γίνει η όποια συζήτηση ώστε ο διάλογος να είναι πολιτικός και να αφορά τον πολίτη.

Τέλος, με αφορμή το εμπάργκο στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι στο γραφείο του έχει κάνει κάδρο την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ. "Είναι ένα κείμενο προς αποφυγή που πρέπει να διδάσκεται στις σχολές Δημόσιας Διοίκησης, για να δείχνει πώς η πολιτική μπορεί να χάσει το δρόμο της και την επαφή της με την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τότε, τόνισε, κουνούσαν το δάχτυλο στους υπαλλήλους καθώς έβαζαν το «μαύρο» στην ΕΡΤ, την ώρα που τα δύο αυτά κόμματα μαζί κάνανε τις προσλήψεις και τα οργανογράμματα ενώ καθόριζαν και τους όρους μέσω των οποίων η ΕΡΤ έφθασε στα πρόθυρα του κλεισίματος" τόνισε χαρακτηριστικά.

Send this to a friend