Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Παύλος Χρηστίδης: «Τεράστια η ευθύνη Τσίπρα για ό,τι συμβαίνει στα Βαλκάνια - Έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

«Από το Γενάρη προτείναμε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ώστε να διασφαλιστεί η εθνική γραμμή. Ο κ.Τσίπρας διαπραγματεύτηκε μόνος του» είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Οι Αταίριαστοι».

«Από το Γενάρη προτείναμε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ώστε να διασφαλιστεί η εθνική γραμμή. Ο κ.Τσίπρας διαπραγματεύτηκε μόνος του» είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Οι Αταίριαστοι».

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιστήσει εγκαίρως την προσοχή αλλά ο κ. Τσίπρας σιωπά αγνοώντας το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.» συνέχισε και πρόσθεσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Η Φώφη Γεννηματά πρώτη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για συμφωνία του Ίλιντεν, που ήταν η “επιτομή του αλυτρωτισμού” και επιβεβαιώθηκε και μετά τις δηλώσεις Ζάεφ περί “μακεδονικής” γλώσσας».

Τέλος: «Ο Π. Καμμένος ρίχνει την κυβέρνηση Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και κάθε Τρίτη και Πέμπτη τη στηρίζει.Το Κίνημα Αλλαγής δε θα ψηφίσει τη συμφωνία όποτε και αν αυτή έρθει στη Βουλή».

Με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου πάνω από 70.000 πλειστηριασμοί προγραμματισμένοι για το 2019.

Μιλώντας για το «καυτό» ζήτημα των ημερών, τους πλειστηριασμούς, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε: «Είναι πολύ σκληρή η πραγματικότητα στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Συνθήκες μαύρης και υπαμειβόμενης εργασίας για τη νέα γενιά. Πάνω από 70.000 πλειστηριασμοί για το 2019, 4.000.000 Έλληνες χρωστούν στο δημόσιο, ένας στους δυο εργάζονται με μισθούς κάτω των 800€.»

Και πρόσθεσε:«Την ίδια ώρα Τσίπρας-Καμμένος κάνουν όλα τα χατίρια των τραπεζών. Είναι οι καλύτεροι πελάτες τους. Έκαναν ότι αρνήθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος των απλών πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Τέλος είπε: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάργησαν το νόμο ΠΑΣΟΚ για προστασία πρώτης κατοικίας».

Για την πολυσυζητημένη «μη περικοπή των συντάξεων»  είπε σχετικά στους «Αταίριαστους»: «Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να είχε φέρει στη Βουλή τη μη περικοπή συντάξεων από το καλοκαίρι, που το προτείναμε και δεν το έκανε.«..

»Το Γενάρη του 2015 στο mail Χαρδούβελη και στις διαπραγματεύσεις δεν υπήρχε καμία περικοπή συντάξεων. Ήταν ένα ασφαλιστικό βιώσιμο με βάση τις πολλές περικοπές και τις δύσκολες στιγμές που είχαν ζήσει οι Έλληνες και το νόμο που ισχύει. Εμείς θα καταργήσουμε το νόμο Κατρούγκαλου, που δημιούργησε αδικίες σε όλους τους νέους συνταξιούχους, τις συντάξεις χηρείας και τις επόμενες γενιές.

Όλες οι περικοπές, όλες οι αυξήσεις έμμεσης και άμεσης φορολογίας, η μείωση του αφορολόγητου μετά το 2020 δε χρειάζονταν στη χώρα».

Send this to a friend