Αθήνα

12 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Παύλος Γερουλάνος: «Η νομιμοποίηση αλλαγών γίνεται είτε από τη βάση είτε από ένα δημοκρατικά εκλεγμένο συνέδριο» (vid)

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα για την πρωτοβουλία του να καταθέσει ψήφισμα για ανοικτό, δημοκρατικό Συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα για την πρωτοβουλία του να καταθέσει ψήφισμα για ανοικτό, δημοκρατικό Συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος στην εκπομπή: «Μαζεύουμε υπογραφές για να πούμε ότι αυτό που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό συνέδριο του κόμματος. Γιατί; Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται δυο αποφάσεις σε αυτό το συνέδριο, η μια είναι η σφραγιδοποίηση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η κατάργηση των οργάνων. Και η δεύτερη είναι η επιμήκυνση της θητείας της προέδρου. Και τα δυ0 νομιμοποιούνται από τη βάση του κόμματος. Για να νομιμοποιηθεί η αλλαγή αυτών των δυο θα πρέπει να γίνει είτε από τη βάση είτε από ένα δημοκρατικά εκλεγμένο συνέδριο».

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε επίσης και στα οικονομικά των κομμάτων: «Τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρουν πολύ από αυτά της ΝΔ. Δεν την βλέπω να αλλάζει το όνομά της».

Απάντησε και σε όσους θέλουν να πηγαίνει σε άλλο κόμμα: «Έχω διαβάσει ότι θέλω να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ , στη ΝΔ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Κανένας ο οποίος δίνει μια τέτοια μάχη, όπως αυτή που δίνω εγώ, δεν το κάνει για να πάει κάπου αλλού. Το κάνει γιατί πιστεύει ότι έτσι μπορεί να υπάρξει διαφορά.  Ο κίνδυνος διαγραφής μου δεν με σταματάει από το να μιλάω, διότι πιστέυω ότι η δύναμη που έχει αυτό το κόμμα είναι να συνθέτει απόψεις. Εάν αρχίσουμε να φιμώνουμε τις διαφορετικές απόψεις τότε το κόμμα θα αδρανοποιηθεί και θα οδηγηθεί στο κλείσιμό του».

Επανερχόμενος στο ζήτημα της ηγεσίας είπε: «Το θέμα της ηγεσίας δεν είναι μια μάχη προσωπική από την οποία θέλουμε να δούμε να χύνεται αίμα. Το θέμα της ηγεσίας τίθεται πάντα από τη βάση. Η βάση αποφασίζει τι θα γίνει. Αν το φοβόμαστε αυτό και γι’ αυτό κλεινουμε το κόμμα, τότε κάνουμε λάθος. Ας ανοίξουμε το κόμμα και ας αποφασίσει η βάση τι θέλει. Πάντα μετά από μια δημοκρατική διαδικασία η μειοψηφία σέβεται την πλειοψηφία. Αν δεν έχεις δημοκρατικές διαδικασίες, η αμφισβήτηση δεν σταματά ποτέ».

Τέλος  τόνισε: «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ, είτε μόνο του είτε σε ένα ευρύτερο σχήμα, μπορεί να φέρει τις προτάσεις που χρειάζεται η κοινωνία.  Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει μια βάση, η οποία είναι ανθρωποκεντρική, δημοκρατική, σοσιαλιστική κι αυτές είναι οι τρεις παράμετροι που χρειάζονται για μια αντιπρόταση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα τα έχει αναπτύξει ακόμα. Εχει μεν τον κόσμο, αλλά δεν έχει την ιδεολογικοπολιτική βάση. Αυτό εμείς πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σύγχυση. Και γι’ αυτό νιώθω ότι χάνουμε χρόνο».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Send this to a friend