Αθήνα

2 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Μπεκατώρου…»: Η επιστολή παραίτησης του Αδαμόπουλου στον Καπράλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

PES Activists Greece: «Αγώνας με πάθος για την Ισότητα των Φύλων passion4womenrights»

«Μπορεί να έχουμε προχωρήσει ως άνθρωποι όμως πολύ γρήγορα λησμονούμε το πώς φτάσαμε ως εδώ», αναφέρουν οι PES Activists Greece...

«Μπορεί να έχουμε προχωρήσει ως άνθρωποι όμως πολύ γρήγορα λησμονούμε το πώς φτάσαμε ως εδώ», αναφέρουν οι PES Activists Greece.

Ειδικότερα όπως επισημαίνουν:

«Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα είναι πιο πολύ από ποτέ εξοικειωμένος με την τεχνολογία, τα νέα ενεργειακά συστήματα και την πρόοδο αλλά και αντιφατικά απομακρυσμένος από την ουσία της ανθρωπότητας.

Παγκόσμιες ημέρες, θεσμοθετημένες από τον Ο.Η.Ε. αλλά και από την κοινωνία των πολιτών, μας θυμίζουν γεγονότα του παρελθόντος που δίνουν λόγο ύπαρξης στο παρόν μας. Μία τέτοια ημέρα ήταν η χθεσινή, 8 Μαρτίου, για τα δικαιώματα των γυναικών.

Οι γυναίκες ακτιβίστριες των Pes Greece, πήραμε την πρωτοβουλία και οργανώσαμε, με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, μια διαδικτυακή εκστρατεία με συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών σε κάθε μέρος της Γης, ανεξαρτήτου θρησκείας, καταγωγής και επιλογών.

Συγκεντρώσαμε φωτογραφίες από 22 γυναίκες ντυμένες στα άσπρα και στείλαμε ένα μήνυμα ενότητας και συμμετοχής. Συνθήματα υπέρ της ισότητας στα εργασιακά δικαιώματα, υπέρ της διεύρυνσης του τρόπου σκέψης και υπέρ της ελευθερίας. Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ στις διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες, ΟΧΙ στις προκαταλήψεις και στα στερεότυπα. Είμαστε εδώ για την γυναίκα πρόσφυγα, για την γυναίκα Ρομά, για την γυναίκα άνεργη ή ανασφάλιστη, για την γυναίκα εργαζόμενη ή υποαπασχολούμενη, για όλες τις γυναίκες!

Ενωμένοι βρίσκουμε το πάθος και τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των γυναικών».

Παπανδρέου για Σοφία Μπεκατώρου: Είναι μόνο η αρχή – Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας έχουν δύναμη και φωνή
Ο κύβος ερρίφθη: Ανοικτά από τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα με δίωρο “παράθυρο” για αγορές – Τι θα γίνει με τις “κόκκινες” περιοχές
Καιρός: O «Λέανδρος» φέρνει σήμερα κρύο, χιόνια και καταιγίδες
Το κρίσιμο τεστ με το άνοιγμα των καταστημάτων και τα επόμενα βήματα με Γυμνάσια-Λύκεια και Εστίαση
Παύλος Γερουλάνος: Το μοντέλο ανάπτυξης για το οποίο μιλάω δεν έχει καμία σχέση με αυτό του κ. Μητσοτάκη
Γερουλάνος για Μπεκατώρου: Μας αφορά ότι θέλει απίστευτο θάρρος για μια γυναίκα να βρει τη δύναμη να μιλήσει για τον βιασμό της