Αθήνα

6 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λινού: Η απλή χειρουργική μάσκα προστατεύει 45% – Να φοράμε δύο μάσκες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

PES Activists Greece: «Φθηνή πρόσβαση στα φάρμακα για όλους!»

«Η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας δεν πρέπει να θεωρηθεί ποτέ πολυτέλεια», αναφέρουν οι PES Activists Greece...

«Η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας δεν πρέπει να θεωρηθεί ποτέ πολυτέλεια», αναφέρουν οι PES Activists Greece.

«Στην πραγματικότητα, είναι αναγνωρισμένη ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από διεθνείς νόμους. Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο εκατομμύρια Ευρωπαίοι σταματούν την φαρμακευτική τους αγωγή, πολύ απλά διότι δεν μπορούν πια να καλύψουν το κόστος. Οι τιμές καινοτόμων φαρμάκων και θεραπειών έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, την ώρα που τα Δημόσια Συστήματα Υγείας καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός ολοένα και πιο γηρασμένου πληθυσμού, με τις ασθένειες να αυξάνονται συνεχώς», επισημαίνουν οι νέοι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα και διαμηνύουν πως «λύσεις υπάρχουν. Είναι ζήτημα θέλησης και φιλοδοξίας να επιτευχθούν».

Οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ψηφίσαμε αυτή την εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ του να πιεστούν οι Εθνικές Κυβερνήσεις να υλοποιήσουν τη νομική υποχρέωσή τους να μειώσουν τις τιμές των καινοτόμων φαρμάκων και θεραπειών, καθιστώντας τις προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, σε δίκαιες και λογικές τιμές. Οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. Τα Κράτη – Μέλη πρέπει να ακούσουν και να λάβουν δράση, άμεσα.

Για το θέμα ο Νίκος Καμπούρης,  συντονιστής των PES Ημαθίας δήλωσε:

«Στον 8ο χρόνο της Κρίσης, σε μια χώρα της οποίας το δυναμικότερο κομμάτι έχει πια μεταναστεύσει και με έναν πληθυσμό γηρασμένο και καταβεβλημένο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα Ασφαλιστικά Ταμεία πασχίζουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ασθενών, δυστυχώς χωρίς πολλά θετικά αποτελέσματα. Κοινός τόπος είναι πια οι ελλείψεις σε φάρμακα καρκινοπαθών, πασχόντων από HIV και άλλων ευάλωτων ομάδων, που πασχίζουν μέσα στις δυσχερείς αυτές συνθήκες να βρουν και έπειτα να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα. Ξέρουμε, πως οι εποχές είναι δύσκολες. Όλα όμως είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και μια Κοινωνία κρίνεται από το πως αντιμετωπίζει αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Αυτούς τους ανθρώπους ζητάμε να προστατεύσει η Πολιτεία. Κανείς χωρίς φάρμακο. Κανείς χωρίς την απαραίτητη αγωγή».

Αγωγή 1 εκατ. ευρώ Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη «για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ»
Διερευνητικές επαφές: Η αποτίμηση της επανεκκίνησης του ελληνοτουρκικού διαλόγου –Oρόσημο η συμφωνία για τα Rafale
ΣΥΡΙΖΑ για απαγόρευση συναθροίσεων: Φοβούνται την αντίδραση της νεολαίας και της κοινωνίας
Κίνημα Αλλαγής – Στα Γιάννενα ο Χριστοδουλάκης: Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για τα εμβόλια: Ασκούμε πιέσεις στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια
Μεταλλάξεις και αυξημένα κρούσματα χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου