Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Τι είναι αυτά που λες τώρα;» – Χαμός στο Πρωινό με την απάντηση του Λιάγκα στον Πάνο Καλίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Βολές” Πεταλωτή: Η απαξίωση της Εγνατίας, αποτελεί απαξίωση μιας σημαντικής προσπάθειας εκσυγχρονισμού της χώρας μας

"Και της ποιότητας ζωής των χρηστών της"

Με ανάρτησή του στα social media, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, αναφέρεται στην αύξηση των διοδίων στην Εγνατία οδό και την απαξίωσή της.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Πεταλωτής: “Η απαξίωση της Εγνατίας, αποτελεί απαξίωση μιάς σημαντικής προσπάθειας εκσυγχρονισμού της χώρας μας και της ποιότητας ζωής των χρηστών της, που την χρυσοπληρώνουν μέσα από τα απανωτά διόδια, χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας” .

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Η Εγνατία Οδός, μήκους 670χλμ που διατρέχει όλη τη βόρεια Ελλάδα και συνδέει τους Κήπους με την Ηγουμενίτσα, αποτελεί το πλέον μεγαλόπνοο έργο των τελευταίων δεκαετιών. ´Έβγαλε από την απομόνωση και την αφάνεια το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας, έδωσε αξία σε εκατομμύρια ανθρώπους, προϊόντα, τουρισμό, υπηρεσίες . Αποτέλεσε τον πιο σύγχρονο τεχνικά αυτοκινητόδρομο της χώρας. Συμβάλλει αυτονόητα στην Οικονομία, μέχρι και στην αποτελεσματικότερη άμυνα της Ελλάδας, λόγω της διέλευσης απο όλο το ακριτικό της τμήμα . Με την ιστορικότητα της via Egnatia , την τεχνογνωσία που δημιούργησε (το 7% του μήκους της αποτελείται από σήραγγες και το 6% από γέφυρες) και τους κάθετους άξονες, συντέλεσε στην ανταπόκριση των ευρωπαϊκών δεδομένων της χώρας . ´Όταν ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου τμήματός της στη δεκαετία του 1990 αμφισβητήθηκε και συκοφαντήθηκε στοχευμένα κυρίως λόγω πολιτικών και αντιπολιτευτικών σκοπιμοτήτων (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ).

Στο χρόνο, η μεγάλη σημασία της εδραιώθηκε. Σήμερα, ξεχνώντας την εποχή του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, λόγω προφανώς της προκειμένης ιδιωτικοποίησής της και αντί να υπάρξει ειλικρινής εξήγηση και σαφής σχεδιασμός, κατήντησε πραγματικό σουρωτήρι ολοένα και περισσότερο λειτουργούντων διοδίων, πανάκριβων η νέα Υπουργική Απόφαση τα αυξάνει σε περιπτώσεις ακόμη και πάνω από 100 %) και αυτό που δεν αναδεικνύεται και δυστυχώς είναι βαρύτερο των διοδίων , είναι η απαράδεκτη κατάσταση του οδοστρώματος σε πολλά και επικίνδυνα σημεία της, που φθείρουν αυτοκίνητα και δημιουργούν κίνδυνο για τις ζωές μας. Η απαξίωση της Εγνατίας, αποτελεί απαξίωση μιάς σημαντικής προσπάθειας εκσυγχρονισμού της χώρας μας και της ποιότητας ζωής των χρηστών της, που την χρυσοπληρώνουν μέσα από τα απανωτά διόδια, χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

ΚΙΝΑΛ: Η ενόχληση Γεννηματά, oι κινήσεις Γερουλάνου-Aνδρουλάκη κι η στήριξη Καϊλή, Γιαννακοπούλου & Κεφαλίδου στον Λοβέρδο
«Βόμβα» από Κώστα Τζαβάρα: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές – Δεν υπήρξα πολιτικάντης»
Νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια: Λόμπι με πολύ χρήμα καταγγέλλει η Γιαννάκου
Προανακριτική: Διεκόπη οριστικά η κατάθεση Καλογρίτσα
Κουμουτσάκος: Δεν είχα ιδέα για την πρόσληψη της πρώην γυναίκας μου στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)
Προειδοποίηση Μητσοτάκη: Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα – Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου