• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 17:23

Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας και π. βουλευτής Ηλείας Ρένος Πετραλιάς

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας και π. βουλευτής Ηλείας Ρένος Πετραλιάς

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αμαλιάδας Αυγερινός (Ρένος) Πετραλιάς.

[adsense]

Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1933 και ήταν γιος του γιατρού πολιτικού Αντώνη Πετραλιά. Σπούδασε νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα.

Εκλέχθηκε Δήμαρχος Αμαλιάδας το 1978. Το 1981, εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε Βουλευτής μέχρι το 2000 (με εξαίρεση την περίοδο 1989-1992).

Ήταν παντρεμένος με την επιχειρηματία Μίκα Καλοκαιρινού και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Αντώνη.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 16.00 το απόγευμα στην Αμαλιάδα.

[adsense]

ΠΑΣΟΚ: "Ιστορικό στέλεχος με μακρά αγωνιστική διαδρομή..."

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη "βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην δημάρχου Αμαλιάδας και βουλευτή Ηλείας, Ρένου Πετραλιά".

"Ο Ρένος Πετραλιάς υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μακρά αγωνιστική διαδρομή και αδιάκοπη αφοσίωση για τον τόπο του, την Ηλεία. Γιος του βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Αντώνη Πετραλιά, τίμησε την παράδοση της οικογένειάς του, συνεχίζοντας τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: "Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Send this to a friend