Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Πηγές Κουμουνδούρου: Μικροπολιτική σκοπιμότητα του ΚΙΝΑΛ να υποβαθμίσει την πρόσκληση Τσίπρα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Συνεχίζουν να ανταλλάσσουν «καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ.

Συνεχίζουν να ανταλλάσσουν «καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αντιμετώπισαν σκωπτικά την προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να υποβαθμίσουν την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καλείται στις εργασίες του ΕΣΚ παρά το γεγονός ότι δεν είναι, πλέον, πρωθυπουργός γεγονός που επιβεβαιώνει τον κομβικό ρόλο που αποδίδουν στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη αλλά και πως μπορεί να λειτουργήσει ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Ευρωσοσιαλιστών, Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Πρασίνων.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου, αναφέρουν ότι όλοι γνωρίζουν ότι ο λόγος που καλείται η κ. Γεννηματά δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι καλείται και ο κ. Τσίπρας καθώς η πρακτική πρόσκληση κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια.

Πάντως, από την Κουμουνδούρου, παρά τις «ανόητες», όπως λένε, διαρροές «μικροπολιτικής σκοπιμότητας» που καταλογίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, αναγνωρίζουν ως θετικό βήμα το γεγονός ότι μετά τον Αλέξη Τσίπρα έσπευσε και η κα Γεννηματά να θέσει το αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία, αίτημα το οποίο υιοθετήθηκε.

Send this to a friend