Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πικραμμένος σε Τσίπρα: Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά με φέρατε, τι να κάνουμε;

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Μια φράση του Αλ. Τσίπρα για την περίοδο που ο Π. Πικραμμένος εργαζόταν στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ. Αφορμή η διάταξη για την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το διυπουργικό νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας πως αφού ο Παναγιώτης Πικραμμένος ήταν στο ’91 στο νομικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν θα μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΤΕ.

Δείτε το επίμαχο σημείο από το 25:55 έως το 27:00:

«Επιμένετε δήθεν ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός είναι μια κομματική επιλογή, γιατί, γιατί διατέλεσε στο νομικό γραφείο πρωθυπουργού. Και όποιος διατελεί στο γραφείο του πρωθυπουργού ταυτίζεται κομματικά με το κόμμα του πρωθυπουργού. Δηλαδή, ο κ. Πικραμμένος που διετέλεσε στο νομικό γραφείο του Κ. Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκτός κι αν το ΣτΕ είναι ένας θεσμός που δεν τόσο σημαντικός όσο ο θεσμός της Επιτροπής Ανταγωνισμού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όταν κατέβηκε από το βήμα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Παναγιώτης Πικραμμένος ζήτησε το λόγο επί του προσωπικού. Και εκεί ξέσπασε η κόντρα ανάμεσα στους δυο πρώην πρωθυπουργούς, με τον κ. Πικραμμένο να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως προσπαθεί να συγκρίνει ανόμοια πράγματα.

«Ισχύει η λαϊκή παροιμία «τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο«» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Πικραμμένος και συνέχισε: «εγώ κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό Συμβούλιο και η επιλογή ήταν του δικαστικού συμβουλίου, του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτοί με επέλεξαν».

Καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Παναγιώτης Πικραμμένος άφησε σαφέστατες αιχμές και για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis. «Αν σήμερα βρίσκομαι εδώ, σε αυτή την αίθουσα, είναι γιατί εσείς με φέρατε εδώ, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά με φέρατε, τι να κάνουμε;», είπε καταχεικροτούμενος ξανά.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Πικραμμένος αναφέρθηκε και στη Βασιλική Θάνου. «Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Τι γίνεται όμως όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Γιατί η κα Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Η απάντηση είναι για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κυρία Θάνου θα ελεγχθεί. Θα μπορούσα να πω και πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα».

Η απάντηση του Παναγιώτη Πικραμμένου στον Αλέξη Τσίπρα:

Send this to a friend