Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος: Παραλήρημα σε βίντεο για τον κορονοϊό! «Μας μεταχειρίζονται ως μπαταρίες…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιούς ετοιμάζεται να “θυσιάσει” ο Τσίπρας για το Ασφαλιστικό των αγροτών!

Σε αναζήτηση εξιλαστήριου θύματος βρίσκονται στην κυβέρνηση αφού διαπιστώνουν ότι χρειάζεται αλλαγή πλεύσης στο αγροτικό θέμα η οποία πιθανότατα να συνδυαστεί με μία …θυσία

Σε αναζήτηση εξιλαστήριου θύματος βρίσκονται στην κυβέρνηση αφού διαπιστώνουν ότι χρειάζεται αλλαγή πλεύσης στο αγροτικό θέμα η οποία πιθανότατα να συνδυαστεί με μία… θυσία κυβερνητικού στελέχους.

[adsense]

Μετά την κούραση από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις οι αγρότες αναζητούν παράθυρο διαλόγου αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου ενώ την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που επιρρίπτουν ευθύνες για την αποτυχία της παρουσίασης της κυβερνητικής πρότασης τόσο προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου όσο και προς τον Γ. Κατρούγκαλο.

Του Γ. Δημοσχάκη

Για τον Γ. Κατρούγκαλο έχουν εκφραστεί αρνητικά σε ενδοκυβερνητικές συσκέψεις, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού μεταξύ των οποίων και ο Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. Από την άλλη πλευρά ο Ευ. Αποστόλου δέχεται όλα τα βέλη από την ΚΟ και κατηγορείται ότι υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες χωρίς να υπολογίσει τις αντιδράσεις και κατόπιν επιτέθηκε στους αγρότες προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή τους κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου ετοιμάζονται για την στροφή στο θέμα των αγροτών με την κατάθεση νέων προτάσεων ενώ συνυπολογίζονται οι αντιδράσεις της ΚΟ του κόμματος και δεν αποκλείεται πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ή αμέσως μετά στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού να έχουμε αλλαγή των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας με πιθανή αναβάθμιση του Μ. Μπόλαρη ή του Γ. Πετρόπουλου στα δύο υπουργεία.

[adsense]

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης που αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στις επαφές του με αγρότες από την Παρασκευή ή ακόμα και στην Βουλή αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει – σύμφωνα με πληροφορίες – την παραμονή του ΟΓΑ ως αυτόνομου Ταμείου στην προοπτική να διατηρηθούν μεταβατικά τρία ασφαλιστικά ταμεία των μισθωτών, των επαγγελματιών και των αγροτών.

Παράλληλα προβλέπεται να υπάρξουν τρεις διαφορετικές ασφαλιστικές κατηγορίες όπου στην πρώτη κατηγορία, οι εισφορές για κύρια ασφάλιση θα ανέρχονται σε 12%, στη δεύτερη στο 16% και στην τρίτη σε 20% οι οποίες θα συνδεθούν με την τελική καταβολή του ύψους της σύνταξης. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδεθεί το ύψος της εθνικής σύνταξης με τις καταβολές εισφορών αφήνοντας παράθυρο να χορηγείται χαμηλότερη εθνική σύνταξη από τα 384 ευρώ.

Μητσοτάκης: «Αύριο θα ανακοινώσω νέα μέτρα»
Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης, ένα βήμα πριν από το καθολικό lockdown
Σενάρια για νέα μέτρα ή και lockdown φέρνει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Τι λένε οι ειδικοί και τι σκέφτονται στην κυβέρνηση
Γεωργιάδης: Είναι προδότες όσοι δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό
Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη
Δημοσκόπηση GPO: Σχεδόν 15 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Το 70% δεν θέλουν lockdown