• Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου
  • 15:58

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Πυρά» Καμίνη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Απορρίπτει την τροπολογία για τη δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών. Είναι αυτό προοδευτικό»;

Ο Καμίνης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει γιατί απορρίπτει τη δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών.

"Είναι αυτό προοδευτικό;", διερωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Αθήνα 984» και αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, υιοθετώντας την πρόταση του δήμου Αθηναίων για δημιουργία ειδικών δομών, με στόχο να μειωθεί η δημόσια χρήση ναρκωτικών.

 «Αναρωτιέμαι τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το απορρίπτει, ας πουν καθαρά την άποψή τους». «Οι χώροι ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης αφορούν ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο χρήσης. Δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τη στεγνή θεραπεία ή τα υποκατάστατα σε προγενέστερα στάδια. Αλλά όπως και άλλες μεγάλες πόλεις σαν τη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, έτσι κι εμείς αναζητούμε τρόπους ώστε να μειωθεί η δημόσια χρήση ουσιών και οι συνέπειές της στους ασθενείς και στη λειτουργία της πόλης. Όπου έχει εφαρμοστεί τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφορικά με τον Κλεισθένη, ανέφερε: «Τις συνθέσεις δεν τις δημιουργούν τα εκλογικά συστήματα. Μακάρι να ήταν τόσο απλή η πολιτική ζωή. Οι δήμοι αντιμετωπίζουν ήδη ένα μεγάλο διοικητικό πρόβλημα, λόγω της γραφειοκρατίας. Και τώρα η κυβέρνηση προσθέτει και ένα πολιτικό πρόβλημα: τον κατακερματισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορώ να δώσω άλλη ερμηνεία παρά μόνο ότι πρόκειται για μία κυνική σκοπιμότητα, να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ πόδι από την πίσω πόρτα στην Αυτοδιοίκηση». Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι ο πολυκερματισμός ευνοεί συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το δήθεν δημοκρατικό επιχείρημα είναι στάχτη στα μάτια, καθώς αποτελεί ουσιαστικά εξουδετέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Send this to a friend