Αθήνα

18 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Ευγενία Δημητροπούλου παντρεύτηκε κρυφά τον αγαπημένο της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη, η ευχάριστη έκπληξη της Αρκαδίας -Επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη (εικόνες-βίντεο)

Μάλιστα, εκείνο που εντυπωσίασε ήταν η ομιλία της υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ κατά την τελετή εγκαινίων στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ, στην Τρίπολη, με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρόσωπο που πρόσκειται στο στενό προεδρικό περιβάλλον ενώ η ένταξή  της στο ψηφοδέλτιο του νομού είναι προσωπική επιλογή του […]

Μάλιστα, εκείνο που εντυπωσίασε ήταν η ομιλία της υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ κατά την τελετή εγκαινίων στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ, στην Τρίπολη, με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρόσωπο που πρόσκειται στο στενό προεδρικό περιβάλλον ενώ η ένταξή  της στο ψηφοδέλτιο του νομού είναι προσωπική επιλογή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Διεκδικούμε μέχρι τελευταία στιγμή την ψήφο όλων των πολιτών. Και την διεκδικούμε ενωμένοι. Με σεβασμό στην ιστορία και τους ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους για την παράταξη και τον νομό μας, με τιμή και υπερηφάνεια για το σημερινό μας ψηφοδέλτιο, και βλέμμα στο μέλλον για μια καλύτερη Αρκαδία, για μια καλύτερη Ελλάδα», σημείωσε κατά την ομιλία της η κυρία Λυτρίβη τονίζοντας επιπροσθέτως πως στις 8 Ιουλίου ξεκινάει το ταξίδι για μια πιο φωτεινή Ελλάδα.

«Με σημαία το πρόγραμμά μας για ισχυρή ανάπτυξη, για αυτοδύναμη Ελλάδα. Στις 7 Ιουλίου, κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα. Γιατί η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη της Ελλάδος, είναι νίκη όλων των Ελλήνων. Στις 8 Ιουλίου ξεκινάμε. Ξεκινάμε πώς όμως; Ενωμένοι! Μόνο ενωμένοι μπορούμε!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με την κυρία Λυτρίβη.

Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη επιστήμονα, το προφίλ της οποίας σκιαγραφείται έχοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προσδώσει όσον αφορά εκείνους με τους οποίους θα πορευτεί την επόμενη ημέρα. (σσ. θα κυβερνήσω με τη γενιά μου).

«Η αναφορά μου ήταν πάντα το χωριό»

Γεννήθηκε και έζησε στην Τρίπολη  ενώ αργότερα ενώ ήρθε στην Αθήνα, δεν αισθάνθηκε ποτέ Αθηναία, γιατί η αναφορά ήταν πάντα «το χωριό», όπως σημείωνε σε συνέντευξή της  το Κορακοβούνι Κυνουρίας, από το οποίο κατάγεται.

Η υποψήφια βουλευτής Ιωάννα Λυτρίβη

Αφού ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές στη Φιλοσοφική αποφάσισε πως είχε μοναδική ευκαιρία να μετουσιώσει το ενδιαφέρον της για την πολιτική σε αντικείμενο σπουδής. Έτσι, στράφηκε στην Πολιτική Επιστήμη για μεταπτυχιακές σπουδές θέλοντας με έναν τρόπο να συγκεράσει την εκπαίδευση με την πολιτική. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής της εργασίας οι πολιτικές δια βίου μάθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αντικείμενο το οποίο υπηρέτησε στην πράξη επί τρία χρόνια ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε δομές δια βίου μάθησης στην Αθήνα.

Το τέλος Ιουνίου του 2011 έρχεται το τέλος των δομών αυτών, καθώς έληξε η ροή χρηματοδότησης. Λίγες ημέρες πριν είχε καταθέσει την εισηγητική πρόταση για το διδακτορικό της, έρχεται αναπάντεχη πρόταση από τον επιστημονικό της υπεύθυνο προκειμένου να εργαστεί  για περιορισμένο διάστημα στο Υπουργείο Τύπου.

Πως έγινε η γνωριμία με τον πρόεδρο της ΝΔ

Έτσι γίνεται η αρχή και η αφορμή για τη γνωριμία της με τον Δημήτρη Στεφάνου, που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Εκείνος την έριξε στα βαθιά ενώ βράθηκαν μαζί στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, μαζί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Και εκεί, υπό αντίξοες συνθήκες, ατέλειωτες ώρες εργασίας, εξαντλητικών συζητήσεων και συναντήσεων για την πληρέστερη και καλύτερη προετοιμασία των θέσεων του υπουργείου και της χώρας με τους δανειστές, γνωρίζεται με τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αναπτύσσεται μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλλά και βαθιάς εκτίμησης .

 

Στη συνέχεια, μετά τις εκλογές του 2015, από την πλευρά της αντιπολίτευσης πλέον, θα βρεθεί στο επιτελείο της αρμόδιας Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας ενώ συμμετέχει μαζί με άλλους εξαιρετικούς συνεργάτες στην συνδιαμόρφωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαιδευτική πολιτική, τόσο εντός Βουλής επί των νομοσχεδίων, όσο και για το πρόγραμμα κυβερνητικών θέσεων.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Το… τηλεφώνημα για την Αρκαδία

Όλα αυτά μέχρι το πρωινό της 7ης Ιουνίου, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της προτείνει να είναι υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία. Οι αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα οικονομικά θέματα αλλά και ο περιορισμένος χρόνος δεν στάθηκαν εμπόδιο προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη τιμή που της επιφύλασσε ενώ άλλωστε ο ίδιος είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν προέρχονται από πολιτικές οικογένειες, που δεν ανήκουν στην ελίτ να βγουν μπροστά.

Και από τότε η Ιωάννα Λυτρίβη μέρα με τη μέρα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλων των Αρκάδων!

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία!

 

Και για το τέλος μια…« βόλτα» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ioanna Lytrivi (@ilytrivi) on

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

Σήμερα ψηφίζουμε.

A post shared by Ioanna Lytrivi (@ilytrivi) on

Άδωνις Γεωργιάδης: Ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός- Καταστροφική μια νέα καραντίνα
Πώς “έσπασε ο πάγος” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – Τι συζήτησαν στις Βρυξέλλες Μητσοτάκης-Ερντογάν και ποιες είναι οι διαφορές που παραμένουν
Γερουλάνος: Είναι η ώρα να εκφράσουμε ξανά τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη
Ανδρέας Λοβέρδος: Αύριο το βίντεο με την ιδρυτική διακήρυξη- Θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο
Νέα Δημοκρατία για απεργία σε μετρό και λεωφορεία: Σε κίνδυνο οι πανελλαδικές εξετάσεις
Γεννηματά για τo έργo στον Φαληρικό Όρμο: Η παράταξή μας το εμπνεύστηκε και το ξεκίνησε