Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολάκης λέει πως η Διαύγεια φτιάχτηκε για να «τα τρώνε» κάποιοι- Σφοδρή αντίδραση ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή την φράση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε Επιτροπή της Βουλής, που υπονοεί κατάργηση της «Διαύγειας», το Κίνημα Αλλαγής...

Με αφορμή την φράση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε Επιτροπή της Βουλής, που υπονοεί κατάργηση της «Διαύγειας», το Κίνημα Αλλαγής εξαπολύει σφοδρή επίθεση τόσο στον κ. Πολάκη όσο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Όλα αυτά που έχουν φτιάξει, τους νόμους, τις διαδικασίες, τις διαύγειες, τα διατάγματα, τις εγκρίσεις, τα δέκα επίπεδα είναι ένα “κάστρο” για να μην μπει και φάει και κάποιος άλλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης στη Βουλή (η επίμαχη φράση του κ. Πολάκη μετά το 03.40 του παρακάτω βίντεο).


Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τη λειτουργία της Διαύγειας. Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί, πως επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εγκαθιδρύθηκε η «Διαύγεια», όπου αναρτώνται τα πάντα αναφορικά με τις δαπάνες κάθε τομέα του κράτους.

«Αυτή είναι η λογική ενός ανθρώπου που τηρεί διπλά βιβλία και αντιλαμβάνεται τον δημόσιο κορβανά ως τραπέζι απλωμένο στο οποίο είναι καλεσμένος να φάει και να πιει. Είναι η λογική του κοτζαμπάση που δεν αφήνει τη χώρα να ορθοποδήσει. Αυτή τη λογική πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά η προοδευτική παράταξη», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας ότι «η Διαύγεια είναι μια από τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε η οποία αγαπήθηκε από τον κόσμο γιατί: Δυσκολεύει κάθε Πολάκη να εφαρμόσει τις γνώριμες πρακτικές τήρησης διπλών βιβλίων.Ρίχνει φως στις απανωτές αυξήσεις των θέσεων μετακλητών και συμβούλων που δημιουργούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με σκοπό το βόλεμα ημετέρων. Αποκαλύπτει τις χιλιάδες ώρες υπερωριών που μοιράζουν σε υπεράριθμο προσωπικών φορέων του δημοσίου το οποίο όχι μόνο υπερωρίες δεν εργάζεται, αλλά είναι τόσο υπεράριθμο που ούτε που να καθίσει δεν έχει (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.). Εκθέτει τους πάμπλουτους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι επιμένουν να εισπράττουν επιδότηση ενοικίου».

Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής «η Διαύγεια είναι ο καθρέφτης της διακυβέρνησης που ασκούν όσοι είναι στην εξουσία. Αν η εικόνα της δεν αρέσει στον κ. Πολάκη, ας φροντίσει τον εαυτό του αντί να τα βάζει με τον καθρέφτη. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής την Διαύγεια την εμπνευστήκαμε, την νομοθετήσαμε, την δημιουργήσαμε και θα την προστατεύσουμε!».

Γιώργος Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου
Τσίπρας για δολοφονία Καραϊβάζ: Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται
Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας Καραϊβάζ πολύ σύντομα
Φώφη Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες – Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»