
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Παύλος Πολάκης επανέρχεται με νέες δηλώσεις, καλώντας σε άμεση συνάντηση των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο, με θέμα τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του στην επικείμενη σύγκληση της Κ.Ε., προειδοποιώντας για έναν «πόλεμο δίχως τέλος» στο εσωτερικό του κόμματος.
Σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και πως η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής μόνο θα οξύνει περαιτέρω τις εντάσεις. Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τα όργανα του κόμματος την υπόθεση του Στέφανου Κασσελάκη και υπογράμμισε την ανάγκη για άμεσο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων.
«Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ ξανά σήμερα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι προτάσεις μου έγιναν εν μέρει δεκτές. Θεωρώ απαράδεκτη την διαρροή ενός πόθεν έσχες, αλλά εξίσου και περισσότερο απαράδεκτο το εξώδικο», τόνισε, καλώντας τους συνυποψήφιους του να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω όξυνση.
Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει άμεσα το εξώδικο που είχε αποστείλει στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι «η απολιτίκ τακτική δεν βοηθάει το κόμμα». Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στη Ράνια Σβίγκου και τον Νίκο Παππά να συγκαλέσουν άμεσα σύσκεψη των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη. Όπως ανέφερε, ήδη έχουν συμφωνήσει οι Νίκος Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος, υποδεικνύοντας έτσι ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης.
Το κάλεσμα του Πολάκη έρχεται στον απόηχο της χθεσινής θυελλώδους συνεδρίασης και της απόφασης για παραπομπή του Κασσελάκη με το ερώτημα της διαγραφής, γεγονός που έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Με την επερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να θεωρείται κρίσιμη, η έκκληση Πολάκη για διάλογο στοχεύει να αποτρέψει τον περαιτέρω διχασμό και να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Ροή Ειδήσεων
13/07/2025 | 22:50
Βαγγέλης Σιδέρης: Ο κωπηλάτης που έγινε βασιλιάς στην άμμο και θέλει να μείνει στον θρόνο του

13/07/2025 | 22:40
Σάμος : Συγκινητικές στιγμές στο μνημόσυνο για τους δύο ήρωες του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

13/07/2025 | 22:10
Ανδρουλάκης από Λασίθι: Δεν μπορεί να κλαίμε πάνω από τα καμένα, και σε θέματα πρόληψης, η κυβέρνηση να μην κάνει όσα πρέπει
13/07/2025 | 21:50
Ειρήνη Μουρτζούκου: Δεν απάντησε σε ερωτήσεις αλλά με υπόμνημα «ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης, το οποίο της αναλογεί»

13/07/2025 | 21:30
Ελισάβετ Οικονόμου: Παντρεύτηκε μετά από 17 χρόνια σχέσης η συνεργάτιδα της Κατερίνας Καινούργιου
13/07/2025 | 08:25
Γκίλφοϊλ: Η Κίμπερλι μαθαίνει ελληνικά – Οι δεσμοί με την οικογένεια Τραμπ και οι Ελληνες φίλοι της
13/07/2025 | 08:20
Η ώρα της απολογίας για την Ειρήνη Μουρτζούκου – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις προανήγγειλε ο δικηγόρος της

13/07/2025 | 08:02
Βίκυ Πρωτογεράκη για σεξουαλική παρενόχληση: «Είχα φάει μια ευθεία πρόταση, ήταν χυδαίος, κολλητός με τον καναλάρχη»
13/07/2025 | 08:13
Οικονομικοί προορισμοί για οικογενειακές διακοπές σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα: Στο επίκεντρο Πελοπόννησος, Χαλκιδική και νησιά χωρίς μαζικό τουρισμό
13/07/2025 | 08:10
Νετανιάχου: Το ιρανικό καθεστώς έχει «μεγάλο πρόβλημα» μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ

13/07/2025 | 08:30
Χριστίνα Μαξούρη: «Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ακόμη ταπεινός εργάτης του τραγουδιού και της μουσικής»
13/07/2025 | 08:27
Κούρεμα φόρου στο εισόδημα – Αύξηση αφορολογήτου για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες

13/07/2025 | 00:46
Συναγερμός στο Κολωνάκι: Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε εστιατόριο – Τουλάχιστον πέντε τραυματίες
Σχετικά Άρθρα

Η Λιβύη αμφισβητεί την ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης – Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ με επίκληση του Τουρκολιβυκού Μνημονίου
