Αθήνα

 

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kivotos
Νέα Σμύρνη: Ο 24χρονος Ελλάδιος που έκανε ψευδείς καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» ο ένας από τους τρεις μαστροπούς της 14χρονης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολλαπλά μηνύματα από τον Μητσοτάκη με δυο κινήσεις, στο Ελληνικό και στη Bουλή

Με δύο κινήσεις υψηλού συμβολισμού επιχειρεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσδώσει δυναμική στο πεδίο της οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εστιάζει στην αντιμετώπιση νέων αναφλέξεων της πανδημίας με την επικαιροποίηση του αρχικού σχεδιασμού.

Δείτε επίσης

Δημήτρης Αποστόλου για Δύο Ξένους – «Κάποιοι φέρθηκαν αχάριστα, ήταν πολύ άδικο»
Η Ελλάδα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με ανοδικές εξαγωγικές παραγγελίες τροφίμων κατά το δίμηνο της πανδημίας

Ο κ. Μητσοτάκης με φόντο το Ελληνικό -και την έναρξη των εργασιών εκεί- μετά από πολυετείς καθυστερήσεις θέλει να διαμηνύσει, όχι μόνο στο πανελλαδικό ακροατήριο, ότι βασικός του στόχος είναι η προώθηση επενδύσεων μακράς πνοής και, με φόντο την Ολομέλεια της βουλής ότι έχει δεύτερο πλάνο μέτρων προστασίας για την επιχειρηματικότητα και την εργασία μετά την επέλαση του κορονοϊού. “Πρόκειται για τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε” λέει ο πρωθυπουργός ο οποίος απευθυνόμενος στην αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης θα παρουσιάσει δέσμη νέων μέτρων , δείχνοντας ότι δεν αγνοεί τις τεκμηρωμένες προτάσεις της αντιπολίτευσης για την στήριξη των πληττόμενων πληθυσμιακών ομάδων.

Για το Ελληνικό είχαν γίνει γνωστές από την προεκλογική περίοδο οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και είχαν δρομολογηθεί οι σχετικές πρωτοβουλίες από το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Το βασικό ζητούμενο για την έναρξη των εργασιών ήταν να ξεπεραστούν “διαχρονικές” αγκυλώσεις με τον καλό συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων, όπως των Ανάπτυξης, Οικονομικών και Πολιτισμού.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με την έναρξη των εργασιών στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου ισχυροποιείται το “σήμα” προς το παγκόσμιο χωριό των επενδυτών και προς τους Ευρωπαίους εταίρους. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα αντιμετώπισης της ανεργίας με την δημιουργία συνολικά 70 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την ώρα που λόγω κορονοϊού η ύφεση χτυπά ξανά την πόρτα της Ελλάδας. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει εντός του καλοκαιριού να βάλει τις βάσεις για το έτερο υψηλού συμβολισμού “ρεντεβού” στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο “άνοιγμα” του φθινοπώρου- και δη με συγκεκριμένα δείγματα γραφής από τα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης.

Είναι πασιφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου θέλει γύρω από την φετινή 7η Ιουλίου να ανεβάσει την ένταση στις εξωστρεφείς δράσεις, προκειμένου να αποδείξει στο ευρύ κοινό που στηρίζει την κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις ότι θα υλοποιήσει το προεκλογικό πρόγραμμα με όσο το δυνατόν λιγότερες καθυστερήσεις. Γνωρίζει ότι η αντιπολίτευση θα ακολουθήσει “σκληρή γραμμή” κι ότι ετοιμάζει συνολική αντεπίθεση από το φθινόπωρο- ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πχ εξακολουθεί να ζει με σημαντικές δημοσκοπικές διαρροές.

Η κίνηση του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εν τω μεταξύ στην επίκαιρη ερώτηση της κυρίας Γεννηματά και μάλιστα με την ανακοίνωση νέων μέτρων για την πραγματική οικονομία ενισχύει σύμφωνα με έμπειρα πολιτικά στελέχη την εικόνα του Κινήματος Αλλαγής, στην φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από τις τελευταίες εξελίξεις. Θα υιοθετήσει η κυβέρνηση προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής; Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για την στήριξη της εργασίας και τον επιχειρήσεων, που μεταξύ άλλων αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή, το πρόγραμμα «Συν-εργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου. Τις ανακοινώσεις προανήγγειλε με χθεσινές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα δημοσιοποιήσει πρωτοβουλίες ευρύτερης έκτασης και όχι μόνο για τον τουρισμό, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των θερινών μηνών.

Από την πλευρά της η κυρία Γεννηματά θα κάνει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι καθυστέρησε να “ακούσει” πρωτοβουλίες που το ΚΙΝΑΛ πρότεινε από την πρώτη στιγμή της κρίσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής θα κινηθεί διατηρώντας την στρατηγική για την ανάπτυξη μιας σοβαρής, υπεύθυνης και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης προδευτικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

6285 xristina koletsa 922019

22/03/2023 | 23:55

Χριστίνα Κολέτσα: Αντρας με ακολούθησε μέχρι το κατώφλι του σπιτιού μου

22/03/2023 | 23:44

Survivor: «Μαριονέτα σου δεν γίνομαι» – Και η Χαμπέρη απέναντι από τον Μαρτίκα

22/03/2023 | 23:27

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ουδέποτε δέχθηκα θεσμική πρόσκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Στόχος μου ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ»
siskepsi sporting 14

22/03/2023 | 23:18

Σύσκεψη σωματείων και φορέων στο Σπόρτιγκ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, οι ζωές μας έχουν αξία»

22/03/2023 | 23:12

H Γη της Ελιάς: Το βίντεο με τον Μάνο που θα ανατρέψει εκ νέου τα δεδομένα

22/03/2023 | 22:52

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή που ο «δράκος» της Κηφισιάς επιτίθεται στο 8χρονο κοριτσάκι
λήψης

22/03/2023 | 22:44

ΗΠΑ: Μαθητής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε σε σχολείο του Ντένβερ – Δύο ενήλικες τραυματίες

22/03/2023 | 22:34

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ερωτεύομαι ακόμη σαν 18χρονος»

22/03/2023 | 22:22

ΛΟΤΤΟ: Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση της Τετάρτης
2 4

22/03/2023 | 22:10

Αστεροειδής διαμέτρου 55 μέτρων θα περάσει το Σάββατο σε κοντινή απόσταση από τη Γη

22/03/2023 | 21:54

Ηλιούπολη: «Αν μιλήσεις, θα αυτοκτονήσω» – Πώς εκβίαζε τις μαθήτριές του ο προπονητής του Τάε Κβο Ντο

22/03/2023 | 21:31

Χωρίς ταξί η Αθήνα αύριο- 24ωρη απεργία των εργαζομένων
ippiko

22/03/2023 | 21:15

Χωρίς το ιππικό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

22/03/2023 | 21:05

Θλίψη στην Εύβοια: Ηλικιωμένος κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι

22/03/2023 | 20:50

Έφη Παπαθεοδώρου: Δεν ήμουν εμφανισιακά η γκόμενα, πήρα την εκδίκησή μου- Δεν ήθελα να εξευτελίζομαι
1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές του Μαΐου, η τραγωδία στα Τέμπη και η υποψηφιότητα Καραμανλή
202207010838148071
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ουδέποτε δέχθηκα θεσμική πρόσκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Στόχος μου ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ»
mitsotakis ypourgiko260122 scaled
Μητσοτάκης για Μύκονο: «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου – Εξωνυχιστικός έλεγχος όλων των πολεοδομικών καταγγελιών»
220504200737 tsipras e 9519
Τσίπρας: Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει κάθε πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του νερού
Μάντζος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός και δεν είναι σχολιαστής της πραγματικότητας»
ΝΔ: Δυο φορές ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη όταν εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, πριν την υπόθεση των παρακολουθήσεων, και αρνήθηκε