Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πως οι δηλώσεις Ζαεφ δυσκολεύουν τον Αλέξη Τσίπρα με την συμφωνία των Πρεσπών

«Πόλεμος» Τσίπρα-Μητσοτάκη για τη διαπλοκή

Οι δηλώσεις Ζαεφ δυσκολεύουν τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη για τη διαπλοκή

Για τεχνητή πόλωση και δημιουργία εντυπώσεων κάνουν λόγο τα υπόλοιπα κόμματα

Οι δηλώσεις Ζαεφ δυσκολεύουν τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη για τη διαπλοκή

Για τεχνητή πόλωση και δημιουργία εντυπώσεων κάνουν λόγο τα υπόλοιπα κόμματα

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βαγγέλης Γιακουμής

Κόντρα ρόλους συνεχίζουν να παίζουν Τσίπρας και Μητσοτάκης επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για την πολιτική τους κυριαρχία στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρωθυπουργός θα βαδίσει πάνω στο δρόμο της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτιάχνοντας ένα τεχνητό δίπολο σύγκρουσης προκειμένου να συσπειρώσουν τους κομματικούς τους στρατούς.

Ο κ. Τσίπρας με όπλο τη σκανδαλολογία αλλά και από την άλλη το θέμα των παροχών μαζί με τη συμφωνία των Σκοπίων θα προσπαθήσει να επιβληθεί πολιτικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, φλερτάροντας παράλληλα με το ΚΙΝΑΛ μέσω της επιχείρησης απαξίωσής του προσβλέποντας στις ψήφους των ψηφοφόρων του. Η υπόθεση των Σκοπίων και ιδιαιτέρως των τελευταίων δηλώσεων του κ. Ζαεφ δημιουργούν ισχυρά αναχώματα στην κυβερνητική πλειοψηφία αφού ορισμένοι βουλευτές μετά τα όσα λέγονται από την γειτονική χώρα έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση, ιδίως εκείνοι που εκλέγονται από την περιοχή της Θεσσαλίας και πάνω.

Ο κ. Ζάεφ ήταν σαφής στις αναφορές του και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση για το τι είπε καθώς αυτόπτης μάρτυρας είναι το σχετικό Βίντεο που κυκλοφορεί. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τέτοιο πάθος, και αυτό είναι σπουδαίο. Αλλά ας αναρωτηθούμε: Τι κάναμε εμείς γι αυτούς σε αυτά τα 27 χρόνια; Ας είμαστε ειλικρινείς, κάναμε κάτι γι αυτούς; Μέσα από την φιλία και λύνοντας αυτό το πρόβλημα που είχαμε για 27 χρόνια, που ήταν ένα βάρος στους ώμους μας... τώρα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες, έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα. Μέχρι τώρα απαγορευόταν, ήταν ένα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ήδη στην Μακεδονία. Έχουμε την δυνατότητα να τους βοηθήσουμε

πραγματικά, να ανοίξουμε τα σύνορα». Μετά από αυτό η εκτίμηση της οδού Πειραιώς είναι πως ο κ. Ζαεφ δυσκολεύει το παιχνίδι στον κ. Τσίπρα που περιμένει έστω και χωρίς τους ΑΝΕΛ αλλά με πρόθυμους βουλευτές άλλων πολιτικών δυνάμεων να περάσει κυρώνοντας τη συμφωνία από την ελληνική βουλή.

‘Έτσι στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ κ. Γ. Κουμουτσάκος με γραπτή του ανακοίνωση, αναφέρει πως «Επιβεβαιώνεται πλέον περίτρανα, με ήχο και εικόνα, ότι οι απαράδεκτες δηλώσεις Ζάεφ είναι τελικά ακόμη χειρότερες. Ούτε αυτές, όμως, μας εκπλήσσουν. Γιατί απλώς είναι η φυσική συνέπεια της συμφωνίας των Πρεσπών που από την αρχή χαρακτηρίσαμε θερμοκήπιο αλυτρωτισμού και εθνικισμού. Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν μπορούν πλέον να παρακολουθούν άβουλοι. Οφείλουν, έστω και τώρα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να μην προχωρήσουν στην κύρωση της επιζήμιας αυτής συμφωνίας».

Την ίδια ώρα πλην του πολύ σοβαρού θέματος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών, η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα έχει να κάνει και με την συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους Financial Times. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν καλό είδε το «άνοιγμα» του κ. Μητσοτάκη προς τα αμερικανικά ΜΜΕ και για αυτό το κυβερνών κόμμα στηλίτευσε τη συγκεκριμένη συνέντευξη:

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι θα βάλει τέλος στη «διαπλοκή» πολιτικών παραγόντων με πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικά σωματεία και τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να τύχουν πολιτικής εύνοιας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν όμως με νόημα: «το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. παρέλειψε αυτό το κομμάτι από το δελτίο Τύπου της συνέντευξης, για να μη στεναχωρήσουν τους φίλους τους επιχειρηματίες και για να μην γελάει ο κόσμος. Αυτό βέβαια δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Το περίεργο θα ήταν να εννοεί πραγματικά ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή ο κ. Μητσοτάκης και να τολμά να το πει και μέσα στη χώρα.

Περιμένουμε βέβαια από τον φίλο του κ. Μητσοτάκη, ιδιοκτήτη μιντιακού ομίλου και ποδοσφαιρικού σωματείου, να ανακαλέσει στην τάξη τον αρχηγό της Ν.Δ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας αυτούσιο και το απόσπασμα από τους Financial Times: Mr Mitsotakis said he would put a stop to diaploki [entanglement], a tradition of cosy relationships between senior politicians and so-called “oligarchs”, wealthy businessmen who acquire media outlets and football clubs as a tool for winning favours. “I’d make it very clear to the business community, the law is the law and things are going to change,” he said. “I’d tell them, I’m going to make your lives easier, I’m going to lower taxes, I’ll help you get liquidity but you have to pay your taxes, invest in this country and not expect to get preferential treatment by buying a television station.”

Στα όσα ανέφερε η Κουμουνδούρου, αντέδρασε έντονα η Πειραιώς. «Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ευχαριστεί θερμά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή της συνέντευξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στους Financial Times, οι οποίοι προδικάζουν σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μας.

Θα συστήναμε απλώς στους επιτελείς της Κουμουνδούρου να διαβάζουν τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας πριν εκδώσουν τις δικές τους. Αν τις διάβαζαν, θα έβλεπαν ότι στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πρωί η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται επί λέξει ότι ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει “να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών”.

Καθώς όμως αποφάσισαν ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με τη διαπλοκή, έχουν κάτι να απαντήσουν επιτέλους για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Λαυρεντιάδη ή και αυτές οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας διέλαθαν της προσοχής τους;».

Το Μπρα Ντε φερ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκαλεί αντιδράσεις καθώς τα υπόλοιπα κόμματα κατηγορούν τους δύο μονομάχους για δημιουργία τεχνητής πόλωσης με στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών.

Send this to a friend