Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Ποτάμι: Επίθεση στην κυβέρνηση για την επιστολή Τσίπρα σε Μέρκελ

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επιστολή Τσίπρα σε Μέρκελ, την οποία δημοσιοποίησαν οι FT, εξαπολύει το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κομπορρημονούν» και «αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τις ταμειακές ανάγκες της χώρας».

«Η επιστολή, που έστειλε ο κ.Τσίπρας στην κυρία Μέρκελ, και αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Ο Πρωθυπουργός αποκαλύπτει στην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό, που αρνείται να ομολογήσει στον ελληνικό λαό.Τα ταμεία είναι άδεια και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών μεγάλος. Είναι δραματικό να ακούς από τον Πρωθυπουργό ότι ήρθε κιόλας η στιγμή, που η κυβέρνησή του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή αν θα εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας», σημειώνει το Ποτάμι.

Τέλος, καταλήγει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ειλικρίνεια, θάρρος, γνώση» και ότι «οι μεγαλοστομίες, οι ιδεοληψίες και οι εθνικιστικές εξάρσεις δε λύνουν προβλήματα. Αντιθέτως τα περιπλέκουν».