• Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου
  • 04:04

Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποτάμι: «Δεν υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους πιστωτές»

Ποτάμι: «Δεν υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους πιστωτές»

«Να αξιοποιήσει τις αντιθέσεις των δανειστών προς όφελος της χώρας» καλεί το Ποτάμι την κυβέρνηση με αφορμή τις αποκαλύψεις του WikiLeaks για τις συνομιλίες Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

[adsense]

«Ερωτηματικά προκαλούν οι διαρροές διαλόγων αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ιστοσελίδα WikiLeaks», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και συνεχίζει: «Εύλογα κανείς αναρωτιέται ποιοι παρακολουθούσαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαρροή».

«Αυτό πάντως που γίνεται άμεσα αντιληπτό, είναι ότι η πολυδιαφημισμένη «σκληρή» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους πιστωτές δεν υφίσταται», επισημαίνει το Ποτάμι και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι διάλογοι μαρτυρούν ότι η σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης με το ΔΝΤ να κρατά μια σκληρή διαπραγματευτική γραμμή».

«Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει να μην καταλήξει σε μία κατάσταση «χάνω-χάνω» (lose-lose) αλλά να εκμεταλλευθεί τις έντονες αντιθέσεις που εμφανίζονται προς όφελος της χώρας. Να επιμείνει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων χωρίς πρόσθετα νέα σκληρά μέτρα που δεν τα αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία», δηλώνουν από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

[adsense]

«Παράλληλα να εξασφαλίσει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Για να επιτευχθούν όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βασιστεί στις κατάλληλες συμμαχίες αλλά αυτό προϋποθέτει σχέδιο, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει επιτέλους να τρέξουν και να μην κωλυσιεργούν. Ο χρόνος για άλλη μια φορά δε μετράει υπέρ της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων το Ποτάμι.

Send this to a friend