Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός: «Ακούμε τους ασθενείς να φωνάζουν, σας παρακαλώ λυτρώστε με» – Συγκλονιστική μαρτυρία διευθύντριας της ΜΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Πρόταση από Χειμωνά – Σταθόπουλο για τη συνέχιση λειτουργίας του κόμματος

Η εισήγηση- πρόταση των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού Θανάση Χειμωνά και Θανάση Σταθόπουλου, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Επιθυμία και επίσημη θέση των Χειμωνά-Σταθόπουλου, είναι η συνέχιση της λειτουργίας του κόμματος.

Θανάσης Σταθόπουλος και Θανάσης Χειμωνάς επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι: «Παρά την πολιτική συγκυρία, πολύ σύντομα το πολιτικό σύστημα που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί θα εξαντλήσει τα όρια και την δυναμική του. Ο χώρος του φιλελεύθερου – πολιτικά και κοινωνικά – χώρου, δεν εκφράζεται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν έρχεται, τα ακροδεξιά συνθήματα και ο λαικισμός αυξάνονται. Σήμερα αναδεικνύεται η αναγκαιότητα συνέχισης της ύπαρξης του Ποταμιού. Προτείνεται η παραίτηση όλων των οργάνων του κόμματος και η εκλογή μιας 5μελούς προσωρινής διοικούσας επιτροπής που σκοπό θα έχει την διενέργεια ενός ανοιχτού, δημοκρατικού προσυνεδριακού διαλόγου και ενός ανοιχτού συνεδρίου την άνοιξη του 2020. Το Ποτάμι, με τις σταθερά και επίκαιρα σωστές θέσεις του, θα αποτελέσει την κρίσιμη μάζα για την συγκρότηση ενός πολιτικά και κοινωνικά φιλελεύθερου πολιτικού χώρου στο ιδρυτικό συνέδριο.” Απευθύνομαι στα μέλη της ΜΕΣΥΑ και καλώ να καταψηφίσετε την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος, που ουσιαστικά βάζει τίτλους τέλους στα πιστεύω μας».

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Ποταμιού θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου, στο θέατρο ΑΛΜΑ και θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 16:00. Ο κατάλογος των ομιλητών θα ανοίξει μετά την ομιλία του επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ- Το ανακοίνωσε στη Γεννηματά
Γιώργος Λαμπρούλης: Ο βουλευτής του ΚΚΕ που ζήτησε άδεια για να εργαστεί εθελοντικά ως γιατρός κατά του κορονοϊού
Γερουλάνος: «Το άρθρο της ΑΥΓΗΣ είναι κατάπτυστο διότι αναδεικνύει την νοοτροπία του ελληνικού κράτους απέναντι στον εθελοντισμό»
Εβδομάδα συζητήσεων για “‘άνοιγμα” της οικονομίας, αλλά μόνον εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα – Εντείνονται η πίεση στις ΜΕΘ και οι απώλειες
Τσίπρας: «Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί και κυρίως να θέλει να στηρίξει το ΕΣΥ»
Ο Κοτζιάς ανακοίνωσε ότι το ΠΡΑΤΤΩ μετεξελίσσεται σε κόμμα και προτείνει συνεργασία με την Αριστερά