ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατά μέτωπον επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Σύνδεσμος απ’ τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε σήμερα, κάνει μεταξύ άλλων λόγο για διγλωσσία, πόλωση και ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων αναφέροντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή.
Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας προειδοποιεί πως «την στιγμή που η χώρα αναζητά επενδύσεις και συνεννόηση, η κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές».
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «ένα τελευταίο παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που συζητείται σήμερα στην Βουλή, με διατάξεις που βρίσκουν αντίθετους εργοδότες και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα», συνεχίζει ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, «επιχειρείται να διχασθεί η επιχειρηματικότητα σε “καλούς” και “κακούς”».
Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα «οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πόλωση. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο».
Υπενθυμίζεται πως χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ετήσιας ΓΣ του ΣΒΒΕ εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΕΒ συνδέοντας τον με τη ΝΔ. Είχε πει μεταξύ άλλων: «Θα συμβούλευα τον ΣΕΒ να μην εκτίθεται, υιοθετώντας τις θέσεις της αντιπολίτευσης και εκφράζοντας θέσεις αμιγώς πολιτικές. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για την περικοπή συντάξεων. Σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση».
Απάντηση Τζανακόπουλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση, με τα μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας που προσφέρει η έξοδος από το μνημονιο, θα εντείνει το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας και θα προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού και για να μπει ένα τέλος στον κύκλο της απορρύθμισης και της εργασιακής ζούγκλας που επιβλήθηκε την περίοδο 2010- 2014».
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στην προσπάθειά μας για την επαναρύθμιση στα εργασιακά έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη που μιλά για ‘ξεπερασμένο 8ωρο’ αλλά και το ΣΕΒ, ο οποίος με την απαράδεκτη παρέμβασή του επιμένει στην περικοπή των συντάξεων για το 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020».
«Τα αμιγώς πολιτικά κίνητρα του ΣΕΒ αναδεικνύονται και από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Θ. Φέσσα, ο οποίος θέλησε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση» πρόσθεσε, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξής Τύπου.
Ροή Ειδήσεων
14/01/2025 | 07:59
Χανιά: Με «βαρύ» ποινικό παρελθόν ο 45χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα
14/01/2025 | 07:41
ΓΣΕΕ: Προκλητική επίθεση εναντίον Προέδρου σωματείου με στόχο τον φρονηματισμό και εκφοβισμό των εργαζόμενων
13/01/2025 | 23:50
Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Ο μάνατζέρ του απαντά για τον μαγαζάτορα – «Φαντάσου σαν επιχειρηματίας τι είναι»
13/01/2025 | 23:45
Ελαιόλαδο σε τενεκέδες: Τι ισχύει για τη μεταφορά του μεταξύ συγγενών και φίλων – Οι διευκρινίσεις από Π. Μαρινάκη και Χρ. Δήμα
13/01/2025 | 23:40
Κακοκαιρία: Κορυφώνεται την Τρίτη – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
13/01/2025 | 23:30
Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: «Η περιπέτειά του δεν τον έκανε να σκέφτεται όσα λέει»
13/01/2025 | 09:34
Σάκης Κατσούλης για τον χωρισμό του από την Μαριαλένα Ρουμελιώτη: «Εγώ αυτό δεν μπορούσα να το αντέξω»
13/01/2025 | 09:49
Χάρης Ρώμας: «Θα κάνουμε αγωγές γιατί θέλουμε να το κλείσουμε, τη βρωμιά του ανθρώπου πρέπει να την καταπολεμάμε»
13/01/2025 | 10:20