
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπέρογκα πρόστιμα, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρώσει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Παπασταύρου
Υπέρογκα πρόστιμα, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρώσει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Σταύρος Παπασταύρου.
Τα πρόστιμα προέκυψαν μετά από σχετικό φορολογικό έλεγχο που διενήργησε το ΚΕΦΟΜΕΠ, ωστόσο η τελική απόφαση των ελεγκτών αναμένεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και συμπληρώνεται ένας μήνας από τις 7 Ιανουαρίου που κατέθεσε το υπόμνημά του ο κ. Παπασταύρου, εντός του οποίου οφείλουν να αποφανθούν οι αρχές.
[adsense]
Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, καταλογίζεται στον κ. Παπασταύρου ότι ο λογαριασμός της HSBC με τα 5,4 εκατ. δολάρια της λίστας Λαγκαρντ, ανήκει στον κ. Παπασταύρου και όχι στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ, ο Σταύρος Παπαστάυρου υποστήριξε ότι ήταν μόνο διαχειριστής των χρημάτων αυτών, ως δικηγόρος του κ. Μυωνή, και ότι στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Παπασταύρου, παρουσιάζοντας σχετικά έγγραφα, «οι ελεγκτές παρέβλεψαν τα επίσημα στοιχεία της τράπεζας HSBC όπου αναφέρεται ότι είναι διαχειριστής και όχι δικαιούχος και ότι στηρίχτηκαν σε αυτά που έδωσε ο Εβρέ Φαλτσιανί στους έλληνες εισαγγελείς».
Αναλυτικά, όπως δήλωσε: «Επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη μου με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία. Ακόμα και το τεκμήριο αθωότητας τίθεται εν αμφιβολία. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μόνος μου απέναντι σε αυτό, με μόνη ασπίδα την αλήθεια. Βρίσκομαι σε κυκεώνα που απειλεί να με καταστρέψει επαγγελματικά και οικογενειακά. Ασφαλώς και πρέπει να γίνεται έλεγχος σε όλους αλλά με κανόνες ισονομίας και αλήθειας. Όχι έτσι».
[adsense]
Τα αποτελέσματα του προσωρινού ελέγχου γνωστοποιήθηκαν στον Σταύρο Παπασταύρου παραμονές Χριστουγέννων και του είχε δοθεί προθεσμία έως τις 7 Ιανουαρίου να προβάλει τις αντιρρήσεις του, χρονικό διάστημα που όπως λέει ο ίδιος ήταν πολύ μικρό για να συγκεντρωθούν στοιχεία 13 ετών, αφού ο έλεγχος επεκτάθηκε μετά την εντολή του εισαγγελέα από τα τρία έτη (2005-2007) στα 13 (2000-2012).
Ροή Ειδήσεων

06/06/2023 | 19:14
SOS για την Αρκτική: «Μπορεί να μην έχει θαλάσσιους πάγους τον Σεπτέμβριο ήδη από το 2030»
06/06/2023 | 18:57
Ηράκλειο: Την Παρασκευή η απολογία του 36χρονου που μαχαίρωσε την αρραβωνιαστικιά του

06/06/2023 | 18:52
Με εντολή του Τσίπρα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής βρέθηκαν στην Κω μετά τον θάνατο της 63χρονης γυναίκας
06/06/2023 | 18:41
Κολωνός: Προφυλακίστηκαν οι 7 από τους 8 κατηγορούμενους για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης
06/06/2023 | 18:35
Δίκη για το Μάτι: «Νοθεύτηκε το βιβλίο πτήσεων» κατέθεσε αξιωματικός της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων

06/06/2023 | 18:24
Κως: Στο πάρτι γενεθλίων της εγγονής της «έσβησε» η 63χρονη – «Δεν υπήρχε ασθενοφόρο, την φόρτωσαν σαν σακί με πατάτες»
06/06/2023 | 18:08
Σπύρος Μαρτίκας: Αποκάλυψε ποιος παίκτης επιτέθηκε σε cameraman του Survivor – «Δεν παίχτηκε ποτέ αυτό»

06/06/2023 | 18:02
Μάνη: Είδε τον πατέρα της να δολοφονεί τη μητέρα της πριν 3χρόνια- Φέτος έγραψε Πανελλαδικές Εξετάσεις για τη βία κατά των γυναικών
06/06/2023 | 17:33
«Δεν χαιρετάτε καν, δεν σας πήγε πολύ καλά αυτό»: Το σχόλιο Μητσοτάκη όταν πέρασε από περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον χαιρέτησαν

06/06/2023 | 17:18
ΕΟΔΥ για τη «νόσο Χ»: Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ να ερμηνεύονται κατάλληλα για την αντιμετώπιση νέων απειλών
04/06/2023 | 10:33
Κούρκουλου: Είπα στη μητέρα μου «χρειάζομαι βοήθεια, πρέπει να μου βρεις κάποιον ειδικό»- Πήγα στο Ωνάσειο γιατί νόμιζα ότι παθαίνω έμφραγμα
04/06/2023 | 14:46
Ράνια Τζίμα: Σε ποιο νησί βρίσκεται για το τριήμερο μαζί με την οικογένειά της- Η φωτογραφία από την παραλία

04/06/2023 | 15:29
Το σχόλιο του Κοκλώνη για τα μαλλιά της Βανδή και η αντίδρασή της: «Δεν είναι περούκα, είναι κανονικό…»
04/06/2023 | 10:52
J2US: Ενθουσιασμός για την «επιστροφή» της Καλομοίρας στη σκηνή – Φασουλής: «Σε θαυμάζω όσο τίποτα, με συγκινείς»
04/06/2023 | 08:03
Η απάντηση της Γερμανού για τον σάλο που προκλήθηκε με το μπλουζάκι του Κορδώνη- Ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος

05/06/2023 | 09:56
First Dates: Η 22χρονη Ρωσίδα που έκλεψε τις εντυπώσεις – «Θα ήθελα να μην είναι Έλληνας και να έχει τρίχες, να φαίνεται σαν άνδρας»
05/06/2023 | 18:10
Η απάντηση της Sky Express στην Ζέτα Μακρυπούλια – Διέγραψε το βίντεο μετά τα αρνητικά σχόλια η ηθοποιός
04/06/2023 | 12:06
Άννα Φόνσου: Να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι, αλλά έχω πρόβλημα να υιοθετούν παιδιά

04/06/2023 | 08:19