Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Πρωταγωνιστής στο νέο σποτ του Μαξίμου για την κατάτμηση της Β' Αθηνών ο Πάνος Σκουρλέτης

Ενα νέο διαφημιστικό σποτ για την κατάτμηση της Β' Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. 

Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίζεται πάνω από ένα χάρτη στο γραφείο του και μοιράζει τη Β' Αθηνών σε νέες περιφέρειες. Μιλώντας στους πολίτες, υποστηρίζει ότι το μέτρο της κατάτμησης βοηθά να σπάσουν οι βαρονίες που ήταν εμπόδιο για τη διαίρεση της περιφέρειας, ενώ διευκολύνει τη λογοδοσία των βουλευτών.

Το σποτ κλείνει με τη φωνή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που επαναλαμβάνει το γνωστό μότο: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Μια περιφέρεια στα "μέτρα" της κοινωνίας. Πιο κοντά στον έλεγχο και τη λογοδοσία. Πιο δημοκρατική».

Η διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες είναι ένας από τους καθοριστικότερους πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος

Στο κείμενο που επισυνάπτει ο πρωθυπουργός επισημαίνεται:

«Η διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες είναι ένας από τους καθοριστικότερους πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος, καθώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της τοπικότητας και της εγγύτητας των πολιτών προς τους αιρετούς αντιπροσώπους τους, ώστε να είναι ουσιαστική η επικοινωνία, αλλά και ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία των εκλεγμένων» τονίζεται και προστίθεται: «Οι πολύ μεγάλες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες φαλκιδεύουν, αντικειμενικά, τον ανωτέρω στόχο, ενώ παράλληλα ευνοούν την εξάρτηση αιρετών και υποψηφίων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς κινητοποίησης και πίεσης, καθώς στις περιπτώσεις αυτές ο εκλογικός ανταγωνισμός διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ΜΜΕ και της διαφήμισης».

Send this to a friend