Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οδοστρωτήρας πέρασε πάνω από γυναίκα την ώρα που κοιμόταν στην παραλία – Δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψέματα κι η Αχτσιόγλου! Απούσα η κυβέρνηση από την διαπραγμέτευση

Όλα τ΄άλλα είναι λόγια …. του αέρα!

«Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει μόνο εφόσον έχουν προηγηθεί τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και θα επηρεάσει μόνο το 30% των συνταξιούχων, δηλαδή το 1/ 3», είπε η κυρία Αχτσιόγλου υιοθετώντας πιστά την επιχειρηματολογία του Μαξίμου, που εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός.

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Κατά τα άλλα, η ίδια, ο κύριος Τσακαλώτος και οι υπόλοιποι της Οικονομικής ομάδας διαπραγματεύονται – μας ενημέρωσε – «να υπάρξει ένα ποσοστό προστασίας των συντάξεων και ένα ανώτατο όριο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς για να μην υπάρξουν μεγάλες μεταβολές».

Ψέματα! Στην πραγματικότητα η κυρία Υπουργός και οι κυβερνητικοί συνάδελφοι της προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται να μην επιβαρυνθούν σε μεγάλο βαθμό οι συνταξιούχοι, αφού δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στην παραμονή τους στην εξουσία ανεξάρτητα από το οικονομικό και κοινωνικό κόστος των επιλογών τους.

Προσπαθούν να σκηνοθετήσουν μια … «σκληρή μάχη» με τους πιστωτές της χώρας και να προσφέρουν ένα αφήγημα – άλλοθι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με την σειρά τους θα περάσουν στην εκλογική βάση του κόμματος το μήνυμα ότι η υπογραφή των νέων μέτρων (και όχι η εφαρμογή τους) είναι αναγκαία προϋπόθεση για την παράταση της παραμονής στην εξουσία και …. την καλύτερη οργάνωση της νομής της. Στο μεταξύ, όλα τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο.

Οι ασφαλισμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο «γερών»μειώσεων στις συντάξεις, ενώ τα πράγματα είναι βέβαιο ότι θα ήταν καλύτερα αν η κυβέρνηση Τσίπρα δε είχε σπάσει την θετική δυναμική της οικονομίας με το αλησμόνητο ριζοσπαστικό πείραμα πρωθυπουργού – Βαρουφάκη και είχε αποφύγει πρωτοβουλίες που προκάλεσαν την αρνητική αντίδραση των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, όπως ήταν η χορήγηση χριστουγεννιάτικου βοηθήματος, κόστους 617 εκατομμυρίων ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό, στους χαμηλοσυνταξιούχους ( ελάχιστοι από αυτούς το έλαβαν …).

Για να πείσει δε ο κύριος Τσίπρας τους βουλευτές του και το κόμμα του να υποστηρίξουν στους ψηφοφόρους τα νέα μέτρα και να μην φοβούνται την αντίδραση τους, χάσαμε μήνες κι ανέβηκε ο λογαριασμός των χρημάτων που θα κληθούν να βγάλουν από το πορτοφόλι τους οι πολίτες.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό η συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και την προετοιμασία της μελλοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους γίνεται χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή της κυβέρνησης. Απλώς ο κύριος Τσίπρας κι οι συνεργάτες του δέχθηκαν τα διαρθρωτικά μέτρα που πρότεινε το ΔΝΤ και στην συνέχεια προσυπέγραψαν τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΣΜ) για την μελλοντική διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Οι σκληρές μάχες που υποτίθεται ότι δίνει η κυβέρνηση, είναι επικοινωνιακές και δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της πολιτικής που ακολουθείται, η οποία προσδιορίζεται από τους «κακούς δανειστές» που καταγγέλλουν πρωθυπουργός και Υπουργοί, χωρίς τελικά να φέρνουν αντιρρήσεις στις προτάσεις τους.

Όλα τ΄άλλα είναι λόγια …. του αέρα!

Γιώργος Παπανδρέου: Άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Γιώργος Παπανδρέου: «Θετική η συμφωνία για έναρξη διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία»
Βενιζέλος: «Η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έγινε τη σωστή στιγμή απολύτως»
ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη – Πομπέο: Μόνο που δεν ανακήρυξαν τη Σούδα σε 51η Πολιτεία των ΗΠΑ!
Πομπέο: Μόνιμα η πλωτή βάση Hershel “Woody” Williams στην Σούδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Τι αφήνει ο Πομπέο στην Αθήνα, γιατί ενοχλείται η Άγκυρα και προς τα πού βαδίζουν οι Ευρωπαίοι εν όψει της Συνόδου Κορυφής