• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 06:45

Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Ψήφισε η Βουλή την άρση της ασυλίας Λοβέρδου - «Θα συντρίψω τους σκευωρούς», το μήνυμα του πρώην υπουργού, επίθεση κατά Τσίπρα από Γεννηματά-Βενιζέλο

Έντονα φορτισμένη ήταν η κοινοβουλευτική διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, αλλά και των Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά γι’ άλλες υποθέσεις.

Έντονα φορτισμένη ήταν η κοινοβουλευτική διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, αλλά και των Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά γι’ άλλες υποθέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Η Βουλή ψήφισε θετικά και για τους τρεις, ενώ ειδικά για τον κ. Λοβέρδο είναι γνωστό πως ο ίδιος ζήτησε πρώτος την άρση της ασυλίας του, ούτως ώστε να καταθέσει ανωμοτί ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων που σχετίζονται με την υπόθεση Novartis - για την οποία ούτως ή άλλως συνεχίζεται η έρευνα για άλλα πέντε πολιτικά πρόσωπα και αναμένεται ίσως κι εντός των ημερών η απόφαση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών για το αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή θα δρομολογηθούν περαιτέρω έρευνα και διώξεις.

Τελικώς, 213 βουλευτές είπαν «ναι» στην άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου και μόλις ένας κατά, με τον ίδιο στην ομιλία του να εξαπολύει σφοδρή επίθεση με σκληρά λόγια κατά της κυβέρνησης: «Θα συντρίψω τους σκευωρούς», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας επίσης λόγο για «αδίστακτους κακοποιούς που δεν ορρωδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον». Χαρακτήρισε δε ως «εγκληματίες της συμφοράς» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, κατά τον ίδιο, εμπλέκονται στη στοχοποίησή του. Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως ζήτησε την άρση της ασυλίας του προκειμένου «να καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι της σκευωρίας στο σκαμνί», ενώ κατηγόρησε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ για παραβίαση του Συντάγματος. Εκτίμησε δε πως είναι «ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989».

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή και την κοινή γνώμη με λάσπη και σκανδαλολογία. Άφησε δε αιχμές ότι η χρονική σύμπτωση της υπόθεσης σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές και τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε παραλληλισμό με το «βρώμικο ΄89». Στήριξε δε απόλυτα τον κ. Λοβέρδο, ενώ, αναφερόμενη εμμέσως στο λεκτικό σφάλμα του πρωθυπουργού στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε πως «εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, δεν είμαστε διάτρητοι, αλλά διάφανοι και καθαροί, δεν εκβιαζόμαστε και δεν σιωπούμε».

Στη δική του παρέμβαση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία» σχετικά με την υπόθεση Novartis. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που «αναλαμβάνει την ιδιοκτησία της υπόθεσης», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην τακτική των υπουργών της παρούσης κυβέρνησης να κάνουν χρήση της ασυλίας τους ακόμη και για υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με τα υπουργικά τους καθήκοντα. Κατηγόρησε κι εκείνος την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα κι ότι κατέστησαν θύμα τη Δικαιοσύνη με την πλεκτάνη που δημιούργησαν. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει υπόθεση Πετσίτη, αλλά υπόθεση Τσίπρα και υπουργών του που οδηγεί σε βλάβη του Δημοσίου».

Send this to a friend