Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφοδέλτιο – παγίδα για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Ενα ψηφοδέλτιο – παγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση  προκειμένου να απευθύνει στους πολίτες το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Οι επιλογές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ θα βρίσκονται στο ίδιο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Χωριστό θα είναι μόνο το Λευκό. Προτάσσεται το «Όχι», θα βρίσκεται δηλαδή αριστερά, εν είδει πρώτης επιλογής, ενώ το «Ναι» θα βρίσκεται δεξιά και οι πολίτες […]

Ενα ψηφοδέλτιο – παγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση  προκειμένου να απευθύνει στους πολίτες το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Οι επιλογές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ θα βρίσκονται στο ίδιο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Χωριστό θα είναι μόνο το Λευκό.

Προτάσσεται το «Όχι», θα βρίσκεται δηλαδή αριστερά, εν είδει πρώτης επιλογής, ενώ το «Ναι» θα βρίσκεται δεξιά και οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν σταυρό προτίμησης ή να ρίξουν λευκό.

upl5591330ae504f

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Εγκρίνεται/ΝΑΙ

Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ

Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι ο τρόπος που «δομείται» το ψηφοδέλτιο ,με το ΟΧΙ να εμφανίζεται ως πρώτη επιλογή αντί του ΝΑΙ, έχει στόχο να πριμοδοτήσει την απάντηση ενώ ενστάσεις διατυπώνονται για τον τρόπο με τον οποίο τίθεται αυτό καθευατό το ερώτημα.

thetoc.gr

Δένδιας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική»
Μητσοτάκης από Διώρυγα Κορίνθου: Τα έργα αποτελούν έναυσμα για τη συνολικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής
Συνεδρίαση ΚΟ ΚΙΝΑΛ: Η γκρίνια για τα ποσοστά, τις κλειστές διαδικασίες και… το ΠΑΣΟΚ
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”
Μητσοτάκης: «Εργαστήκαμε ακούραστα για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας»
Μενδώνη στη Βουλή: Καμία πινακίδα στην Ακρόπολη – Θα αναρτηθεί μαρμάρινη επιγραφή με ονόματα Γλέζου, Σάντα