• Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου
  • 17:41

Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ψηφοφορία για όλους και για όλα τα αδικήματα- Τι θα πει η Φώφη Γεννηματά

Μια «πλήρη προκαταρκτική επιτροπή», που θα διερευνήσει σε βάθος το σκάνδαλο της Novartis θα ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγοντας «ναι» σε μια ψηφοφορία, για όλους και για όλα τα αδικήματα.

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη

Η Φώφη Γεννηματά αλλά και το σύνολο των στελεχών που θα λάβουν τον λόγο κατά την διάρκεια της σημερινής θυελλώδους, όπως αναμένεται, συνεδρίασης στην βουλή θα στηρίξουν την καθαρή θέση να αποδοθεί δικαιοσύνη, χωρίς καμία παραγραφή- και ταυτόχρονα θα επιτεθούν στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι μπροστά στο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, αντί να φροντίσει να χυθεί  άπλετο φως, ενδιαφέρεται για το πως θα ρίξει σκιές και λάσπη σε πολιτικά πρόσωπα.

Όσον αφορά στο δίλημμα που αντιμετωπίζει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με βάση τον κανονισμό της βουλής για μία ή δέκα κάλπες, στενός συνεργάτης της κυρίας Γεννηματά τονίζει ότι δεν είναι προτεραιότητά τους τα διαδικαστικά αλλά η ουσία που παραπέμπει στο κείμενο-κλήση για την σημερινή ημερήσια διάταξη στην βουλή.

Είναι πασιφανές ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αναδείξει στην Ολομέλεια πια την ανάγκη να ακολουθηθεί μια διαδικασία που θα συμβάλει αντί να «σβήνει» τις ασφαλιστικές δικλείδες για την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου.

«Εμείς θα είμαστε παρόντες και θα ψηφίσουμε για να έρθουν όλα στο φως. Δικαιοσύνη και διαφάνεια για τους πάντες τα πάντα και παντού», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Παύλος Χρηστίδης μεταφέροντας το κλίμα και το σκεπτικό των συνεδριάσεων στην Χαριλάου Τρικούπη. «Η χώρα είναι σε μια κρίσιμη καμπή σε όλα τα επίπεδα- και στα εθνικά της θέματα και στα ζητήματα της οικονομίας - και δεν μπορεί το τοξικό κλίμα το οποίο καλλιεργεί η κυβέρνηση να συνεχίσει για πολύ καιρό να διέπει την ελληνική κοινωνία», εξηγεί ο κ. Χρηστίδης και προϊδεάζει για την επιχειρηματολογία που θα αξιοποιήσει το κόμμα του εντός και εκτός βουλής σχετικά με την έρευνα του σκανδάλου και την τιμωρία των υπευθύνων.

Μάλιστα απευθυνόμενος στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε με νόημα ότι: «Υπάρχει αναφορά για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την μη τιμολόγηση ,όπως προβλεπόταν και δεν βλέπουμε να υπάρχει αντίστοιχη ευαισθησία από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Το Κίνημα Αλλαγής στρέφει ωστόσο τα πυρά του και προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας ευθέως τη Νέα Δημοκρατία για την τεράστια αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης που έφτασε τα 5,5 περίπου δισεκατομμύρια την περίοδο 2004-2009. Έγκυρες πληροφορίες άλλωστε υπογραμμίζουν ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα κάνει ειδική αναφορά στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή σχετικά με την φαρμακευτική δαπάνη και θα στηρίξει αποφασιστικά με την ομιλία την ανάγκη να «βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Το βέβαιον είναι ότι η στάση του Κινήματος Αλλαγής είναι κοινή για όλα τα κόμματα της παράταξης, καθώς καταγράφεται και στην απόφαση που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο πριν από λίγες μέρες.

Send this to a friend