Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Public Issue: Στα «κάγκελα» ο κόσμος για τη συμφωνία των Πρεσπών! Αρνητική η κοινή γνώμη για Ζάεφ, Κοτζιά και... Τζέφρι Πάιατ!

Τα νέα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, αφορούν τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Τα νέα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, αφορούν τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, οι πολίτες είναι αρνητικοί στην συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ. Ένα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά, ενώ ένα 135 δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.


Η δημοτικότητα του τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, να παίρνει την κατιούσα, καθώς αρνητική την κρίνει το 60% και ένα 32% θετική.

Αναφορικά τώρα, με τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα, φαίνεται πως είναι αρνητική καθώς το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Σε χειρότερο σημείο με πέρσι είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σύμφωνα με το 52%. Στο ίδιο ερώτημα το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη» στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

Send this to a friend