Αθήνα

22 oC

αραιές νεφώσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Ο Πλακιωτάκης αντιπρόεδρος και μέχρι το απόγευμα πρόεδρος της ΝΔ

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Ο Πλακιωτάκης αντιπρόεδρος και μέχρι το απόγευμα πρόεδρος της ΝΔ

Την απόφασή του να ορίσει αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον μέχρι σήμερα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο προκειμένου ο κ. Πλακιωτάκης να αντικασταστήσει τον κ. Μεϊμαράκη στη θέση του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωσή του σημερινού προέδρου του κόμματος τη Δευτέρα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα.

Τώρα, αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στις 19:00.

[adsense]

Nα υπενθυμιστεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης, χθες βραδυ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει σε παραίτηση αρκεί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς να διαψεύσει τις δηλώσεις που έκανε στο Έθνος και με τις οποίες ζητούσε να γίνει υπηρεσιακός πρόεδρος ένα ουδέτερο πρόσωπο.

Συνεργάτες του πρώην προέδρου του κ. Σαμαρά απαντούν ότι ουδέποτε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έκανε τέτοια δήλωση στο Έθνος, ενώ και το σημερινό του φύλλο του ΕΘΝΟΥΣ τονίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε ποτέ τέτοια δήλωση στην εφημερίδα.

Ο κ. Μεϊμαράκης, υποστήριξε πως η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν τον συγκίνησε ποτέ. «Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και κανείς δεν ήθελε (...)  πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου προκαλούσε προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η ΚΕΦΕ -παρά τις αντιδράσεις- απέσπασε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των τεσσάρων υποψηφίων για να συνεχίσει την διαδικασία αν και στην χθεσινή της συνεδρίαση δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογής.

Send this to a friend