Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ραγκούσης για υπόθεση Novartis: Δεν πρέπει να ανεχθούμε καμιά πολιτική συγκάλυψη ενόχου και καμιά πολιτική δολοφονία αθώου

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Α. Κλώσσα.

Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης για την υπόθεση Novartis: "Ως νεοσύστατο πολιτικό κίνημα οφείλουμε να έχουμε πολύ καθαρά αντανακλαστικά, ειδικά σε θέματα ηθικής τάξης, διαφάνειας, εντιμότητας και δημοσίου συμφέροντος. <Γενικά μιλώντας, κι όχι για την υπόθεση Novartis που ακόμη δεν ξέρουμε κάτι... Δεν πρέπει να ανεχθούμε καμιά πολιτική συγκάλυψη ενόχου. Δεν πρέπει να δεχτούμε καμιά πολιτική δολοφονία αθώου. Καμία πολιτική συγκάλυψη ενόχου Καμία πολιτική δολοφονία αθώου" .

Και πρόσθεσε, πως "πρέπει συντεταγμένα, συνταγματικά και νομικά, να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου της Novartis και ταυτόχρονα να κινηθούν οι συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που προβλέπει την παραγραφή."

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ο πρώην υπουργός, είπε πως "χωρίς αμφιβολία ήταν μεγάλα" όμως "σημασία έχουν τα επόμενα συλλαλητήρια. Αν θα είναι μικρότερα ή μεγαλύτερα" και συμπλήρωσε ότι "ένα είδος επαναθεμελίωσης της ελληνικής δεξιάς συντελείται στα συλλαλητήρια, με επικεφαλής τη ΝΔ των κκ Κ. Μητσοτάκη, Α. Σαμαρά, Α. Γεωδριάδη, τους ΑΝΕΛ καθώς και τους ακροδεξιούς κι εθνικιστές της χουντικής δεξιάς."

"Πρέπει να μείνουμε σταθεροί κι ανυποχώρητοι στην εθνική γραμμή. Καμία υποχώρηση από τις εθνικές κόκκινες γραμμές για απάλειψη των εθνογενετικών κι αλυτρωτικών επιδιώξεων της FYROM με κοινά αποδεκτή ονομασία, αλλιώς πάλι Βέτο" επισήμανε στην συνέχεια.

Send this to a friend