
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αιχμηρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τον τρόπο πρόσληψης των Ειδικών Φρουρών και το περιστατικό με το όπλο στην ΑΣΟΕΕ.
«Οι επιλογές του (Κυριάκου Μητσοτάκη) είναι κοινωνικά ανεύθυνες, πρόχειρες και απολύτως επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών» τονίζει σε ανάρτησή του στα social media ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαίωσαν οι ίδιοι την ορθότητα των συνεχών προειδοποιήσεων και καταγγελιών μας εναντίον της πολιτικής τους, στον τομέα της ασφάλειας.
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας- που εκδόθηκε σε απάντηση στην ερώτηση που υπεύθυνα τους υποβάλαμε πριν προβούμε σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση- ο αστυνομικός πρωταγωνιστής του σοβαρότατου συμβάντος τις προάλλες στην ΑΣΟΕΕ, ήταν και αυτός ελάχιστα εκπαιδευμένος Ειδικός Φρουρός που προσλήφθηκε μετά τις εκλογές με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός Πανελληνίων.
Μετά από αυτήν την παραδοχή και μετά τα δύο πολύ σοβαρά περιστατικά στην ΑΣΟΕΕ και σε νυχτερινό κέντρο-στα οποία αποκλειστικά λόγω τύχης δεν θρηνήσαμε θύματα-προκύπτουν ως αναντίλεκτα συμπεράσματα τα ακόλουθα:
1. ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να θρέψει το τέρας του αστυνομικού λαϊκισμού που έφερε προεκλογικά στη ζωή, καθώς και για να προσφέρει άμεσο αστυνομικό θέαμα στους δρόμους, αναβίωσε μία ειδική κατηγορία αστυνομικών που μετά το 2011 είχε εγκαταλειφθεί από όλες τις κυβερνήσεις.
2. Ο Πρωθυπουργός της δήθεν αριστείας, απέρριψε την επιλογή που οδηγούσε σε άρτια εκπαιδευμένους αστυνομικούς μέσω πανελληνίων εξετάσεων, διότι η εκπαίδευση τους για να είναι άριστη, διαρκεί 2,5 χρόνια. Έσβησε το όνειρο χιλιάδων νέων που ονειρεύονταν να εισαχθούν μέσω Πανελληνίων στην ΕΛΑΣ.
3. Αναβίωσε τους Ειδικούς Φρουρούς που προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός Πανελληνίων Εξετάσεων και οι οποίοι με ελάχιστων εβδομάδων εκπαίδευση, αναλαμβάνουν ένοπλη υπηρεσία.
4. Ως αποκορύφωμα της κοινωνικής ανευθυνότητας της κυβέρνησής του, με τέτοιους 1500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ένοπλους Ειδικούς Φρουρούς, ο κ.Χρυσοχοίδης, στελέχωσε τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ που καθημερινά κυκλοφορεί με μηχανές ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες.
Ο κ.Μητσοτάκης πάνω από την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών ο κ.Μητσοτάκης έθεσε το πολιτικό κι επικοινωνιακό του συμφέρον. Οι επιλογές του είναι κοινωνικά ανεύθυνες, πρόχειρες και απολύτως επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών.
Ροή Ειδήσεων
28/09/2023 | 19:00
Νίκος Κοτζιάς: Άνοιγμα του «Πράττω» σε ΣΥΡΙΖΑ και… ΠΑΣΟΚ- Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση
28/09/2023 | 18:21
Γλυκά Νερά: «Η Λυδία έχει λάβει τη φιλιππινέζικη υπηκοότητα» λέει ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς
28/09/2023 | 17:59
Σπίρτζης για Κασσελάκη: Σε μία εβδομάδα δεν βρίσκεις χώρο για σχολείο, ούτε χτίζεις καινούργιο
28/09/2023 | 17:29
Δίκη Folli Follie: «Όχι» του δικαστηρίου στην παράσταση της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας

28/09/2023 | 17:01
Κακοκαιρία Elias: 257 διασώσεις στον Βόλο- Σπίτια πλημμύρισαν, αμάξια καταστράφηκαν
28/09/2023 | 16:42
Δυσοίωνες προβλέψεις Λέκκα για Θεσσαλία: Σε 5 χρόνια θα μειωθεί ο κίνδυνος καταστροφών από βροχές

28/09/2023 | 15:52
Η ΠΕΦ τιμά τον Παύλο Δ. Γιαννακόπουλο, ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, ως πρωτεργάτη της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας
26/09/2023 | 00:01
Παύλος Μπακογιάννης: Η ζωή και το έργο του μέχρι την εκτέλεσή του από τη «17 Νοέμβρη»
26/09/2023 | 08:14
Άφησαν έξω από το πλοίο για Κρήτη μητέρα με 2 παιδιά γιατί… δεν είχε πιστοποιητικά ότι ήταν δικά της
28/09/2023 | 00:04
Μπριζίτ Μπαρντό: Η πανέμορφη σταρ που αφιέρωσε τη ζωή της στην υπεράσπιση των ζώων

26/09/2023 | 11:11
«Πλακώθηκαν» on air Μικρούτσικος-Γεωργακοπούλου: «Είσαι αγενέστατη!» – «Αγενέστατος είσαι εσύ!»
26/09/2023 | 16:18