Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Aφού το λέει ο Ρήγας! «Να μην ανησυχούν οι συνταξιούχοι – Η λιτότητα κλείνει…»

Aφού το λέει ο Ρήγας! «Να μην ανησυχούν οι συνταξιούχοι – Η λιτότητα κλείνει…»

«Το θέμα των νέων συντάξεων που προέκυψε με την ΕΛΣΤΑΤ θα λυθεί άμεσα», διαβεβαίωσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα τελειώσει το θέμα με τις νέες συντάξεις, θα διορθωθεί αυτό με τροπολογία», προσπάθησε να καθησυχάσει ο κ. Ρήγας.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα για τις παλιές συντάξεις, ενώ ο ΕΦΚΑ προχωράει με γοργούς ρυθμούς», πρόσθεσε ακόμη το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ισχυρίστηκε πως, «με τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση η λιτότητα κλείνει».

Σε ό, τι αφορά στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο κ. Ρήγας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ για τη στάση του λέγοντας πως «είναι εκτός τόπου και χρόνου». «Όλοι να τηρήσουν το πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup, δεν μπορεί το ΔΝΤ, η κ. Βελκουλέφσκου, να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, είναι εκτός τόπου και χρόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι οι θεσμοί θα αναγκαστούν να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. «Όποιος κάνει κόλπα είναι υποχρεωμένος να δεχθεί ό,τι συνέβη στο Eurogroup. Με τη δική μας στάση φτάσαμε σε πλεόνασμα 2% έχουμε αναλάβει μια δύσκολη προσπάθεια και θα τη φέρουμε σε πέρας», είπε.

Send this to a friend