Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Ρουκέτες» από βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ! «Πως επετράπη στον Καλογρίτσα να πάρει άδεια με εγγυήσεις βοσκοτόπια...;»

«Ρουκέτες» από βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ! «Πως επετράπη στον Καλογρίτσα να πάρει άδεια με εγγυήσεις βοσκοτόπια...;»

Η απίστευτη ιστορία, που αποκαλύφθηκε για την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας Καλογρίτσα βάσει της οποίας εξασφάλισε την μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στην πρόσφατη δημοπρασία, δηλαδή με εγγύηση… βοσκοτόπια συνεχίζει να κλονίζει την κυβέρνηση σχετικά με την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τα κανάλια.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να καλυφθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια στον φάκελο περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας γίνεται λόγος για μια δωρεά αγροτεμαχίου εκτάσεως 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη. Όπως προέκυψε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία «ΑΓΙΑ» με νόμιμο εκπρόσωπό της τον δικηγόρο Σπ. Καραμπάτσο, δώρισε στην εταιρεία Καλογρίτσα το 82% της εταιρείας, αλλά και τρία αγροτεμάχια στην Ιθάκη συνολικής έκτασης 5.029 στρεμμάτων, τα οποία μάλιστα διεκδικεί ως καταπατηθέντα ο δήμος Ιθάκης.

«Εμένα με παραξενεύει πάρα πολύ πώς είναι δυνατόν κάποιος  που θέλει να πάρει κανάλι να επικαλείται τέτοια στοιχεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν «μπορούν να μπουν κανόνες με βοσκοτόπια» ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Πώς μπορεί να επικαλείται τέτοια στοιχεία προκειμένου να του δώσουν τη δυνατότητα να θεωρεί ότι έχει άμεσα προς εκταμίευση τα χρήματα που του ζητούνται».

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την κατάργηση του ασυμβίβαστου ανάμεσα στις ιδιότητες του καναλάρχη και του εργολάβου όπως αυτή προκύπτει από τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις που ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου στο ΦΕΚ, αφού διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω πόσο μπορούν εργολάβοι αν είναι καναλάρχες».

Send this to a friend