Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σχεδόν 17 εκατ. ευρώ το κόστος μετακλητών και συνεργατών στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ - Διαψεύδει η αξιωματική αντιπολίτευση

Σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ ή ακριβέστερα στα 16.913.647 ευρώ ανήλθε το κόστος για τους φορολογούμενους των μετακλητών και συνεργατών στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Ιανουάριο του 2015 έως και το α’ εξάμηνο του 2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, όπως προκύπτει από στοιχεία που κατατέθηκαν στην Βουλή κατόπιν ερώτησης 20 βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής.

Σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ ή ακριβέστερα στα 16.913.647 ευρώ ανήλθε το κόστος για τους φορολογούμενους των μετακλητών και συνεργατών στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Ιανουάριο του 2015 έως και το α’ εξάμηνο του 2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, όπως προκύπτει από στοιχεία που κατατέθηκαν στην Βουλή κατόπιν ερώτησης 20 βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με που προσκόμισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού η μισθολογική δαπάνη έφτασε τα 8.977.434,53 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο κόστος για μετακλητούς και συμβούλους στο γραφείο του Αντιπροέδρου της απελθούσας κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ανήλθε σε 1.896.463,10 ευρώ.

Για τη στελέχωση των υπηρεσιών των γραφείων του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Αλέκου Φλαμπουράρη, προκύπτει κόστος μισθολογικής δαπάνης 2.001.000 και 1.291.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, με βάση το έγγραφο, που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προκύπτει ότι συνολικά η μισθολογική δαπάνη ήταν η εξής:

Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού, 8.977.434,53 ευρώ

Γραφείο Αντιπροέδρου της κυβέρνησης 1.896.463,10 ευρώ

Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 2.001.028,98 ευρώ

Γραφείο Υφυπουργού στον πρωθυπουργό και Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 1.488.470,99 ευρώ

Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 1.291.690,62 ευρώ

Γραφείο Υφυπουργού στον πρωθυπουργό 1.258.562,12 ευρώ

«Δείτε το στρατό μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ Τσίπρα, στο Μαξίμου με Βάση τα στοιχεία που μας απέστειλε ο Αρμόδιος Υπουργός. Με Βάση αυτά θα κρίνουμε σύντομα και τη ΝΔ αν συνεχίσει τον ίδιο δρόμο…», σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σημειώνεται ότι τα αναφερόμενα ποσά δεν αφορούν στο σύνολο των μετακλητών επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποκλειστικά εκείνους που απασχολούνταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς μειώσαμε τις αποδοχές των μετακλητών»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη κυβέρνηση που επέβαλε την πλήρη διαφάνεια και προχώρησε στον εξορθολογισμό του αριθμού και των αποδοχών των μετακλητών», σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν: «Η Νέα Δημοκρατία με την αγαστή συνεργασία του κ. Κωνσταντινόπουλου από το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν εκ νέου να δημιουργήσουν εντυπώσεις με το χιλιοπαιγμένο έργο των μετακλητών».

Και συνεχίζουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα περιμέναμε από τον κ. Γεραπετρίτη ως υπουργό του κ. Μητσοτάκη, που στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι μετακλητοί του είχαν καταλάβει δύο ορόφους, αντί για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί δήθεν αθρόων προσλήψεων, να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για:

- την αυτοκρατορική δομή «Προεδρία της Δημοκρατίας του «επιτελικού κράτους» του με 450 απασχολούμενους!

- την αύξηση του αριθμού των μετακλητών της κυβέρνησης με το «επιτελικό κράτος» του.

- τις αυξήσεις των αποδοχών όλων των μετακλητών, ανεξαρτήτως προσόντων!

- την κατάργηση των ασυμβίβαστων για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας στις θέσεις των μετακλητών

- την κατάργηση της διαβάθμισης των θέσεων των μετακλητών, προβλέποντας (στο πλαίσιο της αριστείας προφανώς…) ως προϋπόθεση την απλή κατοχή απολυτηρίου Λυκείου».

Επιπρόσθετα, οι ίδιες κομματικές πηγές αναφέρουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη κυβέρνηση που επέβαλε την πλήρη διαφάνεια και προχώρησε στον εξορθολογισμό του αριθμού και των αποδοχών των μετακλητών.

Όσο για τους ισχυρισμούς του κ. Γεραπετρίτη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στην πλήρη καταχώριση των πάσης φύσεως μετακλητών στην Απογραφή, βάζοντας τέρμα στις μακροχρόνιες πρακτικές αδιαφάνειας των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στη μείωση των αποδοχών των μετακλητών μέσω της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Στο έγγραφο που φέρεται να έχει διαβιβάσει ο Υπουργός Εσωτερικών γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη χωρίς να διαχωρίζεται το κόστος των μετακλητών από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού.

Αλήθεια μετακλητοί υπάλληλοι είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν επί σειρά ετών στη διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου; Ο ΣΥΡΙΖΑ τους διόρισε; Ομοίως γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη των Υπουργών που υπάγονταν στον Πρωθυπουργό χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των μετακλητών και των μόνιμων υπαλλήλων που υπηρετούν με απόσπαση.

Ας εξηγήσει κάποιος σε όσους δυσκολεύονται να το κατανοήσουν ότι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ούτως ή άλλως από τον κρατικό προϋπολογισμό και η απόσπασή τους δεν προκαλεί περαιτέρω επιβάρυνση».

Send this to a friend