Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Όπως στο Σκοπιανό! Σε άλλη γραμμή οι ΑΝΕΛ για τον χωρισμό Εκκλησίας- Κράτους και συνάντηση Καμμένου με Ιερώνυμο

«Οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι γνωστές και σταθερές. Η προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτή από εμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, αναφορικά με τον χωρισμό Εκκλησίας- Κράτους που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Πρέπει να έχουμε αίσθηση ποια είναι η πίστη, η πεποίθηση και η επιθυμία του ελληνικού λαού. Θα υπερασπιστούμε τη σχέση της Εκκλησίας με την ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω προσπάθεια απομόνωσής της» προσθέτει στη δήλωση του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Καταλήγοντας, κ. Τοσουνίδης αναφέρει: «Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

Σημειώνεται, πως πέρα από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες επί του θέματος, για το ζήτημα πήρε θέση δημοσίως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Πρέπει να τεθεί κατά τη γνώμη μου το θέμα. Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα. Οι σχέσεις κράτους - Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφορικά με τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας.

«Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησιάς γιατί θα συσπειρώσει μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης. «Οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησιάς είναι σημαντικότερες από το όνομα των Σκοπίων», πρόσθεσε σημειώνοντας πάντως ότι μπορεί να βρεθεί μια μέση οδός με τη συμφωνία της Εκκλησίας.

Εξάλλου, υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας- Κράτους τάχθηκε με δηλώσεις του και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ, λέγοντας ότι θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται ζωηρή συζήτηση όπως είπε, για να περάσουν οι απόψεις του.

Send this to a friend