Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Novartis: Σε προανακριτική για Παπαγγελόπουλο πάει η κυβέρνηση - Μητσοτάκης: «Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στα δικαστήρια»

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πηγές από τη ΝΔ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη».

Τούτο σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει εκτός του κάδρου της διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών, καθώς οι ίδιες πηγές της ΝΔ εντοπίζουν πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό. «Έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές», λένε χαρακτηριστικά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεργάτες του τα εξής: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας».

Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή θ' ανακοινωθεί τυπικά αύριο το πρωί, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Δύο βουλευτές της ΝΔ θα τη μελετήσουν ως εντεταλμένοι και στη συνέχεια ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης θα γνωστοποιήσει κι επισήμως την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ συμφωνούν ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από τη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα παράλληλα με τη Δικαιοσύνη, ενώ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει διχασμός με αφορμή την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι «θα πάει μέχρι τέλους».

Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Σκάι εξέφρασε την άποψη ότι τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη, καθώς δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η άποψή της είναι καθαρά προσωπική.

Send this to a friend