Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σε… Βασιλάκη Καΐλα εξελίσσεται ο Τζιτζικώστας! «Τη λάσπη που δέχτηκα δεν την έχει δεχτεί κανείς άλλος»

Για την επίθεση και τη «λάσπη» που δέχεται μιλά σχεδόν σε κάθε του συνέντευξη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, θεωρώντας τον εαυτό του στόχο επιθέσεων τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νεότερος υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ δηλώνει σε συνέντευξή του στο in.gr ότι σέβεται και τιμά τον Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τον «κεφάλαιο για την παράταξη», ενώ επιτίθεται στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας πως «η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ είχε δομικά λάθη». «Αποδείχθηκε ότι η συντήρηση, η διαχείριση και η μεταβατικότητα είναι επιλογές ήττας» λέει χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα:

Δεχτήκατε πόλεμο όταν ανακοινώσατε την υποψηφιότητα σας; Αν ναι, από ποιους;

«Τις επιθέσεις και τη λάσπη που δέχτηκα δεν τις έχει δεχτεί κανένας άλλος υποψήφιος. Και στις επιθέσεις αυτές επιδίδονται δύο συστήματα. Το ένα των βολεμένων στο κόμμα που δε θέλουν την αλλαγή, γιατί κινδυνεύουν οι καρέκλες τους την επόμενη μέρα. Είναι τα ίδια γνωστά πρόσωπα που ξέρουμε όλοι, που αφήνουν έξω όλη την παραγωγική ΝΔ. Το δεύτερο είναι το σύστημα εκτός ΝΔ, το σύστημα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που δε θα ήθελε η ΝΔ να γυρίσει σελίδα, να κάνει τις αλλαγές της, να κάνει μια ανανέωση ριζική στη νοοτροπία, στη δομή, στα πρόσωπα. Όσο όμως επιθέσεις και αν δέχομαι, δεν διστάζω, δεν κάμπτομαι και δεν υποχωρώ. Το χθες, το οποίο αισθάνεται ότι κινδυνεύει, θα πάρει την απάντησή του στις 22 Νοεμβρίου, από τον ίδιο τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, από εκείνους που δεν αξιοποιήθηκαν, αδικήθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη: «Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι ο κ.Μεϊμαράκης έχει επιλέξει να λειτουργεί μόνο ως πρόεδρος, ενώ ως υποψήφιος δεν έχει πει ούτε μια κουβέντα... Πρέπει να μιλήσει να μας πει τι θα κάνει». Συμφωνείτε με την άποψη αυτή;

«Πιστεύω ότι όχι απλώς είναι θεμιτό, αλλά απολύτως απαραίτητο για τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου, να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τα σχέδια, τις απόψεις και τις επιλογές όλων των υποψηφίων. Και στους 25 νομούς που επισκέφθηκα, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας που θα επισκεφθώ, συνομιλώ με τους πολίτες, ακούω τη βάση, καταθέτω την πρότασή μου για μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, όπως την οραματίζονται και την επιθυμούν τα μέλη μας και όπως την έχει ανάγκη η χώρα. Έχετε ακούσει εσείς έστω και μία πρόταση από τον κ. Μεϊμαράκη; Ακούστε, τιμώ τον κ. Μεϊμαράκη, όμως δεν αποδέχομαι, την τακτική του να απαιτεί και όχι να διεκδικεί την ψήφο των Νεοδημοκρατών και των φίλων της ΝΔ. Και μάλιστα όταν αυτό το κάνει πατώντας σε έναν ρόλο τον οποίο δεν τον κέρδισε, αλλά του δόθηκε. Αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία, η συρρίκνωσης της παράταξης θα είναι χωρίς επιστροφή».

Ποιο θα είναι το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ με εσάς αρχηγό; Τι μήνυμα θα πρέπει να στείλει η ΝΔ στους πολίτες για να την ξαναεμπιστευθούν;

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η κεντροδεξιά παράταξη της χώρας και αυτό που θέλω εγώ είναι να γίνει και σύγχρονη. Εξάλλου οι δικές μας ιδέες, η ιδεολογία μας επικρατεί διεθνώς. Το ζήτημα είναι να εφαρμόζουμε με συνέπεια τις αρχές μας κι όχι να προσπαθούμε να μιμηθούμε τη λογική που έκανε το ΠΑΣΟΚ παλιότερα και που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Αν μπορώ να κλείσω σε μια - δυο φράσεις την απάντηση στο δεύτερο ερώτημα σας, θα έλεγα ότι το μήνυμα προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες είναι ότι η ΝΔ αλλάζει. Και αλλάζει με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Θα τιμά και θα ακούει τους πολίτες, δεν θα τους περιθωριοποιεί, θα αξιοποιεί τα ικανά και παραγωγικά στελέχη χωρίς αποκλεισμούς, με ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, που θα μας ξαναθέσει σε πορεία προόδου. Κι αυτό, επειδή πολλοί το έχουν πει αλλά δεν το έχουν κάνει στο παρελθόν, θα θεσμοθετηθεί και δε θα μείνει στα λόγια».

Ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο κόμμα; Τι θα πράξετε εσείς ως αρχηγός;

«Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα με ένα κοινό παρονομαστή: Μια νέα νοοτροπία στην παράταξή μας που θα βασίζεται στη συλλογικότητα και την έντιμη σχέση με τους πολίτες. Οραματίζομαι και από την επόμενη κιόλας ημέρα θα χτίσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο κόμμα με αξιοκρατία, με διαδικασίες ανάδειξης στελεχών, με διαρκή ανοιχτό διάλογο σε όλα τα επίπεδα, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά και λογοδοσία εκείνων που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Οραματίζομαι μια Δημοκρατία Νέα με άξονα το Μέλος. Ένα κόμμα που το 50% των υποψήφιων βουλευτών θα αναδεικνύεται από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών, σε κάθε νομό της χώρας. Ένα κόμμα με καθορισμό συγκεκριμένων θητειών για όλους, με πρώτη αυτή του Προέδρου, που θα επιβεβαιώνεται κάθε 2 χρόνια και συνολικά δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα 8. Θέλω να ανοίξω τις κλειστές πόρτες της Νέας Δημοκρατίας, να μπει ο κόσμος μέσα, να συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής μας παρουσίας».

Send this to a friend