• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 03:48

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Είχε κάνει φιλοσκοπιανή προσφυγή κατά της Ελλάδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κων. Σέλτσας;

Όπως φαίνεται ο βουλευτής του Κωνσταντίνος Σέλτσας που χθες δήλωσε ότι δεν είπε ποτέ ότι είναι εθνικός Μακεδόνας, αλλά διεθνιστής, το 1990 είχε κάνει φιλοσκοπιανή προσφυγή  στην ελληνική δικαιοσύνη μαζί με άλλα πρόσωπα, με τα οποία είχαν συγκροτήσει τον σύλλογο «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», ζητώντας την αναγνώριση του εν λόγω σωματείου.

Σύμφωνα με το ThePresident ο κ. Σέλτσας υποστηρίζει ότι με την προσφυγή του δεν διεκδικούσε την αναγνώριση «Μακεδονικής» μειονότητας αλλά την αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας και πολιτισμού!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από τον σύλλογο και διέκοψε τις πολιτικές του σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη και πως δεν μπορεί να θυμηθεί εάν αυτό συνέβη πριν ή μετά τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Ωστόσο οι ημερομηνίες μάλλον δεν βγαίνουν, καθώς οι προσφυγές της «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού», μπορεί να άρχισαν το 1990, αλλά συνεχίστηκαν και το 1994 και το 1997 κατά της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σέλτσα

«Εγώ διαχώρισα την θέση μου από τον σύλλογο και την μετεξέλιξη του από το ’90, διαισθανόμενος τις αλλαγές που θα εμφανίζονταν στην περιοχή μας με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Δεν ήθελα να συμμετέχω σε καμία εθνικιστική έξαρση και διεκδίκηση.

Είμαι άκρα διεθνιστής αλλά και πατριώτης και ο πατριωτισμός μας αυτός εκφράστηκε με την υπογραφή της συμφωνίας. Οπότε οι εθνικισμοί λαμβάνουν τέλος εδώ και από τις δύο πλευρές. Να βρούμε κοινό τόπο και προοπτική στην μεγάλη οικογένεια της Ε.Ε., συμμετέχοντας στον αλληλοσεβασμό».

Send this to a friend