• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 16:18

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Σφαγή» Σταϊκούρα- Τσακαλώτου για τους μισθούς στο ΤΧΣ! «Οι απολαβές έφτασαν τα 270.000 ευρώ»- «Είσαι απαράδεκτος»

«Σφαγή» Σταϊκούρα- Τσακαλώτου για τους μισθούς στο ΤΧΣ! «Οι απολαβές έφτασαν τα 270.000 ευρώ»- «Είσαι απαράδεκτος»

Στην Eπιτροπή Oικονομικών Yποθέσεων της Bουλής βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις των βουλευτών της επιτροπής.

Ωστόσο, η συζήτηση ξεκίνησε με υψηλούς τόνους μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα.

Αντικείμενο της κόντρας οι αυξήσεις στους μισθούς του ΤΧΣ. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι ενώ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τη ΝΔ πως δίνει υπέρογκους μισθούς στα μέλη του ΤΧΣ, τώρα αύξησε τις ετήσιες απολαβές στα 270.000 ευρώ, όταν επί ΝΔ οι απολαβές ήταν 215.000 ευρώ, αύξηση δηλαδή 55.000 ευρώ.

«Λέτε συνειδητά ψέματα ότι οι μισθοί βγαίνουν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Είσαι απαράδεκτος. Εάν δεν έχεις καλούς συμβούλους, να μου πεις να σου στείλω τους δικούς μου να σε ενημερώσουν».

«Έχετε κατοχυρώσει τον όρο ψέματα», ήταν η ανταπάντηση Σταϊκούρα. «Τολμάτε εσείς και μιλάτε για ψέματα που έχετε πει ψέματα στα πάντα; Οι απολαβές του ΤΧΣ  είναι 55.000 περισσότερες από το 2015».

Send this to a friend