Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

«Πέταξε ξανά το μπαλάκι» στον Τσίπρα

«Σφυροκόπημα» Αντιπολίτευσης σε Κουρουμπλή που δε λέει να παραιτηθεί

Με... γρίφους απάντησε για μία ακόμη φορά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, καθώς όλες οι πτέρυγες ζήτησαν ξανά την παραίτησή του για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

«Ζητάτε να παραιτηθώ. Θα το κρίνουν άλλοι αυτό. Η κοινωνία το έχει ήδη κρίνει πάντως», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος για μία ακόμη φορά επέλεξε τη σύγκρουση με την αντιπολίτευση και δεν παρουσίασε ίχνος αυτοκριτικής για το οικολογικό έγκλημα στο Σαρωνικό.

Απαντώντας στις επίκαιρες επερωτήσεις 23 βουλευτών της ΝΔ και του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Κουρουμπλής εγκάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για το γεγονός ότι - όπως είπε - επιδεικνύει αγωνία για το ναυάγιο, αλλά δεν επισκέφθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας ούτε τον πήρε τηλέφωνο για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την απορρύπανση του Σαρωνικού. Ο κ. Θεοχαρόπουλος, από την πλευρά του, κατηγόρησε τον κ. Κουρουμπλή για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία.

Σε ό, τι αφορά στη διερεύνηση των αιτιών του ναυτικού ατυχήματος, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι «υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν», ενώ το πόρισμα, όπως είπε, «θα κατατεθεί στην κοινωνία και η μόνη που φταίει δεν είναι αυτή» (σ.σ.: κάτι που ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τις δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος είχε επιρρίψει ευθύνες για το ναυάγιο στην κοινωνία και τον... καπιταλισμό). Εκτίμησε μάλιστα ότι τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν σε περίπου ένα μήνα.

Σφοδρή ήταν, όμως, η σύγκρουση του κ. Κουρουμπλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ένα από τα πλοία του ευρωπαϊκού μηχανισμού βοηθείας (EMSA) βρισκόταν στο ναυάγιο το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο ουδείς από το υπουργείο Ναυτιλίας τού έδωσε εντολές να προχωρήσει σε ενέργειες απορρύπανσης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε μάλιστα τον υπουργό Ναυτιλίας πως θέλει να εξυπηρετήσει με τη στάση του ιδιωτικά συμφέροντα.

Send this to a friend