Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα μέσω κύκλων

Σε σφοδρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω κύκλων εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων.

Σε σφοδρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω κύκλων εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Η κυβερνητική πλευρά κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι ακολουθεί τον δρόμο των μικροκομματικών αντιπαλοτήτων και μια λογική που οδηγεί στο κλίμα διχασμού, ενώ η Κουμουνδούρου έψεξε με σκληρά λόγια τον κ. Μητσοτάκη για το ότι επέλεξε να απουσιάζει από την Ολομέλεια την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

“Για άλλη μια φορά εκτός θέματος  ο κ. Τσίπρας. Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης  που απαιτούν οι Έλληνες. Το μήνυμα που βγήκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής φαίνεται ότι δεν έφθασε σε αυτόν”, σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι, λίγο μετά την παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι με δηκτικό ύφος συμπλήρωναν απευθυνόμενοι στην Κουμουνδούρου ότι:

“Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε μικροκομματικές αντιπαλότητες. Ο δρόμος του διχασμού μπορεί να είναι σταθερή επιλογή του κ. Τσίπρα, δεν είναι όμως επιλογή των Ελλήνων και του Πρωθυπουργού”.

Η Κουμουνδούρου έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες των κυβερνητικών κύκλων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο μόνος απών από τη Βουλή, ήταν και οι "κύκλοι" του που σχολιάζουν, χωρίς να έχουν καν ακούσει την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει -επισημαίνουν πηγές του κόμματος- αποδείξει στην πράξη την προσήλωσή του στην εθνική και συναινετική γραμμή για τα ελληνοτουρκικά. “Αυτό όμως δε σημαίνει να μην ασκεί το καθήκον του και να μην επισημαίνει λάθη, αρρυθμίες και αντιφάσεις, που μπορεί να εκθέσουν τη χώρα και πρέπει να διορθωθούν”, επιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να υπενθυμίσουν τον θεσμικό ρόλο και το καθήκον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα συνεχίζοντας να σχολιάζουν την στάση του πρωθυπουργού χαρακτήρισαν κοινοβουλευτικό unfair το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας λίγο πριν λάβει το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Και εκτίμησαν επιπροσθέτως ότι:

“Ίσως άλλωστε η επίγνωση αυτών ήταν, που οδήγησε τον Πρωθυπουργό να σπεύσει να εγκαταλείψει την αίθουσα αμέσως μετά την ομιλία του και πριν λάβει το λόγο ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, καταγράφοντας ένα ακόμη κοινοβουλευτικό unfair στο ενεργητικό του και μάλιστα σε μια ιστορική όπως ο ίδιος δήλωσε συνεδρίαση”.

Send this to a friend