
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον απειλεί τις χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, η πολιτική κόντρα στη χώρας μας, με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα γις τις ΜΕΘ καλά κρατεί.
Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι: «Η απόπειρα αξιοποίησης της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα για κομματικούς σκοπούς,ειδικά από εκείνους που μόνιμα αμφισβητούν την επιστημονική κοινότητα, δεν πρόκειται παρά να πέσει στο κενό. Άλλωστε ο ίδιος ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας έχει αποδοκιμάσει τέτοιες προσπάθειες, αδειάζοντας τον Αλ. Τσίπρα. Η αλήθεια -που μπορεί να διαπιστώνει κάθε πολίτης- είναι ότι η μελέτη επισημαίνει τρία πράγματα:
Πρώτον, ότι υπάρχει μια διαφορετική ποιότητα υπηρεσιών ανάμεσα στα νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας. Αυτό, όμως, το έχει αναδείξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με δημόσιες τοποθετήσεις πριν τη συγκεκριμένη μελέτη. Η αντιμετώπιση αυτού του χρόνιου προβλήματος αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβερνητικής στρατηγικής μας για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.
Δεύτερον, ότι από ένα σημείο διασωληνώσεων και πέρα αυξάνεται η πιθανότητα να καταγραφούν περισσότερες απώλειες. Είναι προφανές ότι όσο περισσότερο πιέζεται το Σύστημα Υγείαςτόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να χαθούν ζωές. Γι’ αυτό ακριβώς η κυβέρνηση δίνει εξ αρχής ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς ο εμβολιασμός αποτρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις την ανάγκη για εντατική θεραπεία.
Είναι άλλωστε διαπιστωμένο ότι τα περισσότερα κρούσματα, οι περισσότερες διασωληνώσεις και οι περισσότερες απώλειες εντοπίζονται στις περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.
Τρίτον, ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες μεγαλύτερης θνητότητας όταν διασωληνώνεται ασθενής εκτός ΜΕΘ. Προφανώς και είναι καλύτερα να διασωληνώνεται κανείς εντός Μονάδας και γι’ αυτό εξαντλείται κάθε δυνατότητα. Παράλληλα, αναπτύσσεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε όποιος διασωληνωθείεξ ανάγκης εκτός ΜΕΘ να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Είναι γνωστό ότι χώρες με πολύ ισχυρότερα συστήματα υγείας -όπως για παράδειγμα η Γερμανία- αναγκάστηκαν να στέλνουν ασθενείς σε γειτονικές χώρες.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό η έκθεση», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βουλευτής ΝΔ.
«Αυτοί που την έγραψαν αν ήθελαν να την στείλουν στον πρωθυπουργό είχαν τον τρόπο. Δεν ξέρω αν οι πολίτες ενδιαφέρονται για μια έκθεση. Τους ενδιαφέρει η συνολική διαχείριση της πανδημίας».
Ο κ. Κυρανάκης σημείωσε ότι στα νοσοκομεία της Επικράτειας υπάρχει πρόβλημα λόγω «ανισοκατανομής νοσηλευτών».
«Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να μην καταλήγει ο κόσμος στα νοσοκομεία. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι ζήτημα είναι να μην καταλήξουν στο νοσοκομείο και ο τρόπος είναι το εμβόλιο».
Για προκλητικές δηλώσεις έκανε λόγο από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ.
«Ψεύδονται, ψάχνουν ποιος έλαβε τη μελέτη, είναι προκλητικό. Έχει καταντήσει ανέκδοτο αλλά δεν είναι ανέκδοτο ότι έχουμε εκατοντάδες θανάτους κάθε μέρα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το θέμα.
«Άναψε φωτιές» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
Την ίδια ώρα δεν λέει να κοπάσει η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τα όσα διαδραματίστηκαν με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπή στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου επισημαίνουν:
«Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που στελέχη του κόμματος του χυδαιολογούν και δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο με τη φράση «δολοφόνοι». Είχε προηγηθεί, με ανάρτησή του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Τότε, ο κ. Τσίπρας δεν προέβη καν σε αποδοκιμασία.
Φαίνεται έτσι -και επιβεβαιώνεται από την εξέλιξη της ρητορικής της αντιπολίτευσης- ότι το περιστατικό Κουρουμπλή δεν ήταν κάτι μεμονωμένο, αλλά η προέκταση της τοξικής αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας με επίκεντρο την πανδημία. Μιας αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζεται από συκοφαντία και χυδαίους χαρακτηρισμούς, που υιοθετεί μυθεύματα σε βάρος των υγειονομικών, που υπονομεύει την ανάσχεση της πανδημίας, προσβλέποντας σε πολιτικά οφέλη.
Πρωτεργάτης και ηθικός αυτουργός όλων αυτών των ακραία υβριστικών επιθέσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλικών του εντύπων είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Αυτός δίνει τον τόνο και το σύνθημα με τις ακραίες τοποθετήσεις του».
Ροή Ειδήσεων

21/05/2025 | 21:10
Καμία βοήθεια δεν έχει διανεμηθεί στη Γάζα εξαιτίας της μη ασφαλούς πρόσβασης, λένε τα Ηνωμένα Έθνη
21/05/2025 | 20:57
Δυτική Όχθη: Διεθνής κατακραυγή κατά του Ισραήλ για τα πυρά εναντίον διπλωματών – «Απαράδεκτο, απαιτούμε πειστικές εξηγήσεις»
21/05/2025 | 20:46
Ευτύχης Μπλέτσας: Παντρεύτηκε και με θρησκευτικό γάμο τη σύντροφο του, Ηλέκτρα Αστέρη

21/05/2025 | 20:35
Γλυκά Νερά: Η στιγμή που ο 17χρονος γρονθοκοπεί τον 48χρονο και τον ρίχνει στο έδαφος
21/05/2025 | 20:19
Φίλιππος Σοφιανός: «Αν δεν είχε έρθει στην ύστατη στιγμή δεν θα είχα βγει ζωντανός, άρχισαν οι αλλοιώσεις»
21/05/2025 | 19:28
Δημήτρης Μακαλιάς: «Αν έλεγα τις ατάκες που έχει πει ο Σωτήρης Τσαφούλιας, θα ήμουν κρεμασμένος στο Σύνταγμα»

21/05/2025 | 19:21
Πάτρα: Συγκλονίζει ο διάλογος της 56χρονης με τον γιο της που του έδωσε το ήπαρ της – «Ρε μαμά, μήπως να το αφήσουμε;»
21/05/2025 | 18:44
Η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας σημειώνει τεράστια επιτυχία στα διεθνή charts σε 32 χώρες

21/05/2025 | 18:08
Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι για πρώτη φορά: Η ζωή με την Εύα Καϊλή, η ημέρα της σύλληψης και το Qatargate

20/05/2025 | 18:11
Αφροδίτη Γραμμέλη κατά Στάθη Αγγελόπουλου: «Έχω αρχίσει να θυμώνω με αυτή την απαξίωση»
20/05/2025 | 13:28
Νέα τροπή στην υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Λάρισα: Τρεις οι κατηγορούμενοι – Διώκεται και ο πατέρας
20/05/2025 | 16:18
Γιώργος Λιάγκας: Ένταση στο Πρωινό με Καλύβα – Πετρογιάννη – «Εγώ Φωτεινή μου δεν προέρχομαι από το lifestyle»

20/05/2025 | 12:00
Σπύρος Μπιμπίλας για Νίκο Γαλανό: «Τον τελευταίο χρόνο είχε αρρωστήσει, ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση»
20/05/2025 | 19:47
Λάρισα – Η κατάθεση της παιδιάτρου που εξέτασε τα δύο παιδιά που κακοποιήθηκαν: «Ο Γιάννης με έκαψε στο πρόσωπο»
20/05/2025 | 17:44
Φωκάς Ευαγγελινός: «Η Klavdia με έκανε και έκλαιγα όταν τραγούδησε στον τελικό της Eurovision»

20/05/2025 | 18:02
Πέλλα: Καταδικάστηκε δάσκαλος γιατί έδειχνε σε μαθητές βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο
20/05/2025 | 12:10
Eurovision 2025: Η σέξι φωτογραφία των εκπροσώπων Μάλτας και Φινλανδίας μετά τον τελικό
20/05/2025 | 20:41
Η Εριέττα Κούρκουλου αποκάλυψε ότι οι πρώην της είχαν πρόβλημα με την οικονομική της επιφάνεια: «Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται λίγοι»

20/05/2025 | 19:16
Όλγα Κεφαλογιάννη για το διαζύγιο και τη δικαστική διαμάχη με τον Μίνωα Μάτσα: «Υπέστην εκβιασμό»
20/05/2025 | 17:10
Κραυγή αγωνίας από τον ΟΗΕ για τη Γάζα: 14.000 μωρά θα πεθάνουν σε 48 ώρες αν δεν φτάσει βοήθεια
20/05/2025 | 12:30
Ο Γιάννης Μπέζος σε μια σπάνια εξομολόγηση για τη Ναταλία Τσαλίκη: «Είμαστε συνταξιδιώτες στο χρόνο»

20/05/2025 | 16:00