• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 09:57

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Θα το κάνουν… Κούγκι οι ΑΝΕΛ; Σγουρίδης: Αν η συμφωνία περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν ψηφίζουμε

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα και στο βάθος… κωλοτούμπα ή πραγματική απειλή; Ο χρόνος θα φανερώσει τις προθέσεις του κόμματος του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου, των ΑΝΕΛ σχετικά με το Σκοπιανό.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο «ΘΕΜΑ 104,6» ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του.

«Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας. Δεν δεχθούμε χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγού του. Όσο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση καλώς κάνει και διαπραγματεύεται. Αν η συμφωνία που θα επιτευχθεί περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν θα την ψηφίσουμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε τον όρο Μακεδονία ούτε στα ελληνικά ούτε σε άλλη γλώσσα. Εμείς τέτοια συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε» δήλωσε ο κ. Σγουρίδης.

Όπως δήλωσε «η συμφωνία αυτή θα πρέπει κατά βάση να περάσει από τη Βουλή αλλά πριν να έρθει στη Βουλή πρέπει να περάσει από συμβούλιο αρχηγών πολιτικών κομμάτων. Ας φωνάξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα κόμματα για να πουν τη θέση τους».

«Με τη χρήση του όρου Μακεδονία από άλλο κράτος μειώνεται ο Ελληνισμός» υποστήριξε ο κ. Σγουρίδης.

Ερωτηθείς τέλος για το αν η στάση των ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει απώλεια της δεδηλωμένης ο Παναγιώτης Σγουρίδης απάντησε ότι «η δεδηλωμένη βάσει Συντάγματος εκδηλώνεται μόνο αν το ζητήσει η κυβέρνηση ή αν γίνει πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση».

Send this to a friend