Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο Σγουρίδης επιμένει, ο Πάιατ διαψεύδει: Δεν υπάρχει αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

Σύγχυση επικρατεί μετά τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, ότι υπάρχει αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. 

Ωστόσο, μια ημέρα νωρίτερα, βέβαια, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ είχε ξεκαθαρίσει, σε συνέντευξή του στη ΔΕΛΤΑ τηλεόραση, αν η Ουάσινγκτον σκέφτεται να κάνει βάση στην Αλεξανδρούπολη.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κατασκευάστει καμία βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Θα είμαστε χαρούμενοι αν μπορούμε να έχουμε συνεργασίας που ήδη έχουμε όταν φέραμε τα ελικόπτερα δια μέσου της Αλεξανδρούπολης. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε μια βάση, η κύρια πλατφόρμα είναι και παραμένει ο κόλπος της Σούδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δείτε την απάντηση του κ. Πάιατ στο 6:15 του βίντεο:

«Είναι μια πραγματικότητα, ήδη η βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει απλώς δεν έχει ονομαστεί. Η παραμονή των Stealth στη Λάρισα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ήδη μια πραγματικότητα» είπε αρχικά ο κ. Σγουρίδης

Σε διευκρινιστική ερώτηση, μάλιστα, για το αν όντως υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σγουρίδης επέμεινε χωρίς δισταγμό: «ναι, δεν υπάρχει βάση στην Αλεξανδρούπλη ων ελικοπτέρων; Κι αυτό γίνεται γιατί θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο από τα σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής και το lpg (σ.σ. το υγροποιημένο φυσικό αέριο ονομάζεται lng) θα περνάει στον αγωγό για να πηγαίνει πάνω στα Βαλκάνια».

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους: Οι ΗΠΑ ΔΕΝ έχουν λεφτά για δημιουργία νέων βάσεων και ΔΕΝ θέλουν να μπουν στο «μάτι» της Τουρκίας.

Send this to a friend