Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σύγχυση, μπάχαλο και αποπροσανατολισμός ο στόχος του Αλ. Τσίπρα για τις εκλογές

-Το σχέδιο του πρωθυπουργού για να ελέγξει τις κυβερνητικές απώλειες

-Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές αν γίνουν μαζί με τις εθνικές

-Μικροκομματικά παιχνίδια για τον έλεγχο της επόμενης ημέρας

“Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά” λέει η παροιμία και αυτή την παροιμία χρησιμοποιεί το σύνολο της αντιπολίτευσης για να στηλιτεύσει την τροπολογία που κατατέθηκε από κυβερνητικούς βουλευτές και έκανε αποδεκτή ο αρμόδιος υπουργός Π. Σκουρλέτης όπου οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση αντί για Οκτώβρη του 2019 να διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου ανοίγοντας έτσι διάπλατα το παράθυρο για εθνικές εκλογές την ίδια μέρα. 

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι στις εκλογές  να επικρατήσει μπάχαλο και σύγχυση και φυσικά σε όλες τις κάλπες να μην βγαίνει κανένα συμπέρασμα και ταυτόχρονα να μπορέσει να καταφέρει να μετριάσει τη διαφορά από τη Ν.Δ στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερος. Η στρατηγική του είναι κορυφαία διότι έτσι προκαλεί κάνοντας όλες μαζί τις εκλογές σε μια Κυριακή , σύγχυση και δημιουργεί προβλήματα σε ΚΙΝΑΛ αλλά και σε Ν.Δ με τους υποψήφιους.

Φανταστείτε την Κυριακή των εκλογών και πριν από αυτές, να τρέχουν για ψήφους οι δήμαρχοι , οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι περιφερειάρχες και οι υποψήφιοι σύμβουλοι, κόντρα στους υποψήφιους βουλευτές που ο καθένας ξεχωριστά θα θέλει να εκλεγεί αλλά και ταυτόχρονα θα αναζητά τη στήριξη όλων των παραπάνω που εμπλέκονται στην Τ.Α . Φανταστείτε επίσης διάφοροι υποψήφιοι βουλευτές να μιλάνε με τους μισούς υποψήφιους του δημοτικού ή του περιφερειακού συνδυασμού και να μην μιλάνε με τους άλλους μισούς όπως γίνεται στα κόμματα, και σκεφτείτε και το πιο χειρότερο: Τι θα κάνουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι ή περιφερειάρχες που στηρίζονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΙΝΑΛ, τι έχει να γίνει. Είναι μια τρέλα που στοχεύει στο να μην μπει ο κ. Τσίπρας στη διαδικασία το  να χάσει, αν χάσει σε τέσσερις διαφορετικές αναμετρήσεις όπως τις εθνικές, τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές αν δεν τις έκανε μαζί, ενώ τώρα που σκέφτεται όλες μαζί την ίδια Κυριακή περιορίζει σε κάθε περίπτωση τις απώλειες.

Πρόκειται για ένα απόλυτα ελεγχόμενο σχέδιο που στόχο έχει την επόμενη ημέρα. Δηλαδή να μπορέσει να βρίσκεται παρών ακόμη και στο πιο απεχθές σενάριο για τον ίδιο , την εκλογική του ήττα και για αυτό το λόγο κάνει ότι μπορεί για να μην συμβεί.

Στην αντιπολίτευση δεν πιστεύουν οτι όλα αυτά ο κ. Τσίπρας που εννοεί οτι θα τα κάνει κιόλας . Δεν θεωρούν οτι δέκα μήνες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019 ο πρωθυπουργός στην ουσία θα λέει στους πολιτικούς του αντιπάλους οτι θα κάνει εκλογές σε δέκα μήνες και άρα μέχρι τότε χαλαρώστε και ξεκουραστείτε. Κάντε διακοπές και μην ανησυχείτε για τις εκλογές , εγώ θα τις κάνω τότε. Δεν πιστεύουν διότι και το 2015 έλεγε οτι δεν θα κάνει εκλογές δεν ήταν στην πρόθεσή του , αλλά τις έκανε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και τους ξεγέλασε , τους αιφνηδίασε . Έτσι  επειδή δεν πιστεύουν τίποτα και δεν θέλουν να την ξανά πατήσουν όπως το 2015 τόσο στη ΝΔ οσο και το ΚΙΝΑΛ πιστεύουν οτι ολα αυτά είναι μπλόφες και πως εκλογές θα κάνει ο πρωθυπουργός το φθινόπωρο ή το αργότερο τον Γενάρη του νέου έτους και οχι όπως θέλει να φαίνεται οτι ανακοινώνει απο τώρα για τους επόμενους δέκα μήνες. Για αυτό και δεν πιστεύουν τα λεγόμενα της κυβέρνησης και αντίθετα θεωρούν οτι μπλοφάρει .

Στο κλίμα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στη βουλή και απαντώντας στον υπουργό των εσωτερικών είπε μεταξύ άλλων τα εξής: κ. Σκουρλέτη, πραγματικά έχουμε μείνει έκπληκτοι. Αυτά τα οποία είπατε πριν από λίγο έρχονται σε αντίθεση με όσα λέγατε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εσείς ο ίδιος. Υποστηρίξατε μια τροπολογία, την οποία κανονικά θα έπρεπε να την υποστηρίξουν οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που την κατέθεσαν. Μια τροπολογία που έχει το εντελώς αντίθετο σκεπτικό από αυτό που είχατε εσείς τόσο καιρό σε ένα μείζον θέμα, τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.Σήμερα το πρωί μάλιστα όταν διαπιστώσατε ότι η τροπολογία δεν εξυπηρετεί απολύτως τα μικροκομματικά σχέδια της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλάζει ξανά αυτή η τροπολογία και ο χρόνος διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών τοποθετείται πλέον την δεύτερη Κυριακή, στις 26 Μαΐου του 2019, με προφανή στόχο και σχεδιασμό πιθανότατα να προχωρήσετε σε τετραπλές εκλογές.

Αυτό το οποίο γίνεται δεν ξέρω αν ήταν από την αρχή δικός σας στόχος, κ. Σκουρλέτη, ή ήταν εντολή του κ. Τσίπρα. Αν ήταν στόχος δικός σας, κοροϊδεύετε εσείς το ελληνικό κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό. Αν είναι του κ. Τσίπρα και σας ζητήθηκε χθες το βράδυ, έπρεπε να παραιτηθείτε σήμερα με βάση αυτή την εξέλιξη. Εσείς είχατε πει ότι δεν μπορούν να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί τις ευρωεκλογές. Φαντάζομαι δεν το λέγατε για 5 χρόνια μετά, αλλά για να γίνει άμεσα. Η τροπολογία αυτή μάλιστα έρχεται μετά το τέλος των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Κατόπιν εντολής δικής σας ή του κ. Τσίπρα, 16 βουλευτές φέρνουν μια τροπολογία χθες το βράδυ που αλλάζει τον χρόνο των εκλογών και που αποδεικνύει ότι την αυτοδιοίκηση την βάζετε κάτω από μικροκομματικά παιχνίδια.

Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η χώρα.Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται μεταρρύθμιση και δεν μπορεί να αλλάζετε μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ανάλογα με το πώς σας συμφέρει. Όποτε και να κάνετε εκλογές, κ. Σκουρλέτη, ο χώρος ο δικός μας, της Κεντροαριστεράς, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής, θα είναι και ενωμένος και δυνατός και ισχυρός και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές. Αυτά τα μικροκομματικά παιχνίδια δεν επηρεάζουν κανέναν. Τα καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός.Εσείς είστε σήμερα έκθετος στον ελληνικό λαό.

 

Send this to a friend