Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σύλληψη δημοσιογράφων ζητάει ο Καμμένος! - Αφορμή δημοσίευμα για τα κονδύλια του προσφυγικού και την εμπλοκή του υπ. Άμυνας

Τη σύλληψη των υπευθύνων της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αλλά και άλλων συντακτών που υπέγραψαν ένα δημοσίευμα για το προσφυγικό και το φαγοπότι που καταγγέλλεται αναφορικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που «χάθηκαν» στη Μόρια ζήτησε ο Πάνος Καμμένος.

Θεωρώντας ότι θίγεται από το εν λόγω δημοσίευμα, ο υπουργός Άμυνας υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά των δημοσιογράφων και υπευθύνων της εφημερίδας, όπως πράγματι του δίνει δικαίωμα ο νόμος. Ο ίδιος νόμος, επίσης, προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς αποτελεί κατάλοιπο της μεταξικής δικτατορίας, από τη δεκαετία του '30, όμως συνηθίζεται λόγω του αναχρονιστικού του χαρακτήρα σιωπηρά να μην ακολουθείται η συγκεκριμένη διάταξη και να προχωρεί η τακτική διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Όμως, ο υπουργός Άμυνας φαίνεται πως απαίτησε την πλήρη εφαρμογή του νόμου, όπως έχει κάνει και σ' άλλες περιπτώσεις - π.χ. με τον συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργο Παπαχρήστο. Κάπου εκεί, όμως, αρχίζουν τα... περίεργα. Διότι, όπως καταγγέλλεται, αστυνομικοί με πολιτικά αναζήτησαν τους δημοσιογράφους της εφημερίδας στα... κλειστά γραφεία της σήμερα το πρωί, αφού το φύλλο στο οποίο δημοσιεύτηκαν όσα ενόχλησαν τον κ. Καμμένο κυκλοφόρησε χθες Παρασκευή. Οι ίδιοι αστυνομικοί, μάλιστα, καταγγέλλεται πως αρνήθηκαν να δείξουν τις ταυτότητές τους ούτε ενημέρωσαν όσους βρίσκονταν στα γραφεία της ιστοσελίδας liberal.gr - στο ίδιο κτίριο με τα γραφεία του «Φιλελεύθερου», αλλά σε άλλο χώρο - ποιους αφορά η μηνυτήρια αναφορά, το περιεχόμενό της και ποιος ήταν αυτός που την υπέβαλε.

Ύστερα από αναζήτηση στην οποία προχώρησαν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι ήρθε στο φως το τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ τόσο ο εκδότης της εφημερίδας, Θανάσης Μαυρίδης όσο και ο διευθυντής της, Παναγιώτης Λάμψιας, αλλά και οι συντάκτες που αναφέρονται στη μήνυση Καμμένου, δήλωσαν πως βρίσκονται στα σπίτια τους και περιμένουν τα αστυνομικά όργανα να τους συλλάβουν και ν' ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, όπως ζήτησε ο υπουργός Άμυνας. Σε μια τέτοια περίπτωση, μάλιστα, θα παραμείνουν στο κρατητήριο της Ασφάλειας όλο το Σαββατοκύριακο και η δίκη τους θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί...

Send this to a friend