Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

The Voice: Άφωνοι οι κριτές από γόνο εφοπλιστικής οικογένειας που εντυπωσίασε στα Blind Auditions (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντική συνάντηση περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Κινέζο πρέσβη!

Συνάντηση για την προετοιμασία της επίσκεψης πολυμελούς Κινεζικής Κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπο τον Liu Yunshan (μέλος της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας) είχαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Creta Maris, στη Χερσόνησο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Zou Xiaoli...

Συνάντηση για την προετοιμασία της επίσκεψης πολυμελούς Κινεζικής Κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπο τον Liu Yunshan (μέλος της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας) είχαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Creta Maris, στη Χερσόνησο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Zou Xiaoli.

Στη συνάντηση παράλληλα έγινε συζήτηση σε θέματα συνεργασιών όπου ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και ζήτησε την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τουρισμό αλλά και στον αγροτικό τομέα με την προώθηση των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων στην Κινεζική αγορά.

Ο Πρέσβης της Κίνας μίλησε με θερμά λόγια για την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον στον τουρισμό, για το ελαιόλαδο, την έρευνα, ενώ έκανε αναφορά και στον ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει δυο Κινέζικες εταιρείες για το αεροδρόμιο του Καστελίου.

Αναφερόμενος ο Κινέζος πρέσβης στην επίσκεψη της υψηλόβαθμης Κινεζικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον κ. Liu Yunshan είπε, ότι, ο κ. Yunshan είναι η εικόνα της Κίνας στο εξωτερικό με πολλές αρμοδιότητες και ότι η επίσκεψη αυτή θα διαφημίσει στην Κίνα μέσω των ΜΜΕ την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα όπως έγινε και με την επίσκεψη πριν 2 χρόνια περίπου του Πρωθυπουργού της Κίνας στην Κρήτη. Ο Περιφερειάρχης και ο Κινέζος πρέσβης στο τέλος της συνάντησης τους αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

arnaoutakis_presvis_kinas2

arnaoutakis_presvis_kinas3

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κινεζικής αντιπροσωπείας, που είναι προσκεκλημένη της Ελληνικής Κυβέρνησης, με επικεφαλής το μέλος της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Liu Yunshan θα υποδεχθεί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» την Κυριακή στις 9 το βράδυ.

Στην υποδοχή της Κινεζικής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου η Περιφέρεια Κρήτης θα προσφέρει κέρασμα με τοπικά εδέσματα ενώ Κρητικούς χορούς θα χορέψουν μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Χοροδιδασκάλων, την διοίκηση της οποίας ευχαριστεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης θα έχει συνάντηση με την Κινεζική αντιπροσωπεία στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο. Στην Κινεζική αντιπροσωπεία υπό τον κ. Liu Yunshan συμμετέχουν μέλη της Κυβέρνησης, στελέχη Υπουργείων, εμπειρογνώμονες-επιστήμονες, και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.

Πηγή: ekriti.gr

Γιώργος Παπανδρέου: Άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη – Πομπέο: Μόνο που δεν ανακήρυξαν τη Σούδα σε 51η Πολιτεία των ΗΠΑ!
Πομπέο: Μόνιμα η πλωτή βάση Hershel “Woody” Williams στην Σούδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Γιώργος Παπανδρέου: «Θετική η συμφωνία για έναρξη διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία»
Τα μηνύματα της επίσκεψης Πομπέο – Γιατι η Αθήνα θεωρεί ότι δικαιώνονται οι θέσεις της απέναντι στην Άγκυρα
Παύλος Γερουλάνος: «Ο Δήμος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας»