• Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου
  • 16:51

Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Τετ α τετ Φώφης- Γιώργου: Η συνάντηση που θα κρίνει το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Σήμερα, αργά το μεσημέρι, στις 3 αναμένεται να συναντηθούν στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.

Μια συνάντηση, που αναμένεται- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να επικυρώσει τη συνεργασία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η συνάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δυο τους σε πολύ καλό κλίμα και όπως φαίνεται μετά από πολλά προβλήματα και… προσκόμματα, έφτασε η ώρα της συμπόρευσης.

Η συνάντηση Γεννηματά-Παπανδρέου, η οποία έχει προετοιμαστεί εδώ και τρεις, περίπου, μήνες μεταξύ των στενών συνεργατών τους, σηματοδοτεί τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τη συνεργασία τους σε ισότιμη βάση, με μοναδικό στόχο τη συγκρότηση του ισχυρού πόλου της Κεντροαριστεράς και όχι προσωπικές στρατηγικές.

Ως γνωστόν, ο πρώην πρωθυπουργός έχει θέσει ως προϋπόθεση την αυτονομία του κόμματός του, κάτι που πλέον φαίνεται πως δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο ικανό για να σταματήσει τη ροή των πραγμάτων.

Έτσι λοιπόν, το ΚΙΝΗΜΑ αναμένεται να συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στα πρότυπα της ΔΗΜΑΡ, που διατήρησε την αυτονομία της, υπό τη «σκέπη» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες και το πλαίσιο της συνεργασίας αναμένεται να προσδιοριστούν με σαφή τρόπο, σε ανακοίνωση, που λογικά θα εκδοθεί μετά το πέρας της συνάντησης Παπανδρέου- Γεννηματά.

Τι γίνεται με τον Ευ. Βενιζέλο

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι έσπευσαν να προκαταβάλουν τις προθέσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τη σύμπραξη του κ. Παπανδρέου, με τον οποίο ως γνωστόν δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να υποστηρίξουν πως θα διαφωνήσει, ενώ κάποιοι το προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, όπως φαίνεται δε θα υπάρξουν τόσο ριζικές αντιδράσεις ούτε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ούτε από στελέχη της επιρροής του, αφού η κα Γεννηματά φαίνεται να έχει «προετοιμάσει το έδαφος» κατάλληλα, ούτως ώστε να μην υπάρξουν τέτοιοι «κραδασμοί» στην Συμπαράταξη, με πρόταγμα την ενότητα και τη διεύρυνση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η «μεγάλη συνάντηση» του Σαββάτου

Όλα αυτά, ενώ εκκρεμεί το ερχόμενο Σάββατο η «μεγάλη συνάντηση» νυν και πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στην κορύφωση του προσκλητηρίου εκ μέρους της Φώφης Γεννηματά. Στην εκδήλωση αυτή, εξάλλου, έχουν κληθεί και στελέχη από όμορους πολιτικούς χώρους, τα οποία αντιμετωπίζουν θετικά το όλο εγχείρημα. Πρόκειται κυρίως για νυν και πρώην βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του TheCaller.gr, σε αυτούς περιλαμβάνονται σίγουρα οι Κατερίνα Μάρκου, Ιλχάν Αχμέτ που προέρχονται από το Ποτάμι και ο Γεώργιος Καρράς από την Ένωση Κεντρώων. Έντονα ακούγεται και το όνομα του ανεξάρτητου σήμερα βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη, ενώ δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του επίσης ανεξάρτητου, Λεωνίδα Γρηγοράκου.